Gratis Offertes Isolatieparels Kruipruimte Isoleren

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE ISOLATIEPARELS KRUIPRUIMTE

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

1
Uw contactgegevens:
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Straatnaam
Huisnr.
Postcode
Plaats
Telnr.
Bedrijfsnaam (indien van toepassing)Indien van toepassing
De werkzaamheden:
Wat zijn de afmetingen van de te isoleren kruipruimte?(s.v.p. een schatting in m2)
10m2
0
200m2
Wat is de diepte van uw kruipruimte?(s.v.p. een schatting in cm)
10cm
0
100cm
ProjectomschrijvingOmschrijf uw project en wensen.
0 / 500

LET OP! Alleen volledig en correct ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Aanvragen zonder correct telefoonr en/of e-mail adres kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Isolatieparels Kruipruimte ontvangen?

De kruipruimte van een woning is doorgaans niet geïsoleerd en bovengemiddeld vochtig. Doordat de kruipruimte onder de gehele woning doorloopt beïnvloedt het de begane grond vloer van de gehele woning. De gemiddelde vloeroppervlakte van een rijtjeswoning bedraagt circa 55 m2 en de temperatuur van een dergelijke vloer heeft grote invloed op het stookgedrag van de bewoners.

De kruipruimte van een woning is doorgaans heel vochtig en koud

Hierdoor wordt de bovenliggende woning ook kouder en vochtiger

Isoleer uw kruipruimte met isolatieparels

Een energiezuinige en behaaglijke woning als gevolg

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale isolatiebedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Wat zijn isolatieparels en hoe werken ze?

Isolatieparels zijn in feite bolletjes piepschuim (geëexpandeerd polystyreen) die los aangebracht worden op de bodem van de kruipruimte. De isolatieparels zijn lichtgewicht en blijven drijven op water en hebben een sterk isolerend vermogen. Naast de ronde vorm zijn ook zogenaamde isolatiechips verkrijgbaar die ook gemaakt zijn van polystyreen en min of meer dezelfde werking hebben.

De isolatieparels kunnen op meerdere manieren aangebracht worden: men kan de isolatieparels laten blazen in de kruipruimte via het kruipluik of via een andere opening of men kan ze zelf handmatig aanbrengen of laten aanbrengen vanuit grote plastic zakken. (dit vergt wel beduidend meer tijd, circa 2 werkdagen).

De werking is als volgt:

 • de laag met isolatieparels dekt de koude en vochtige kruipruimte bodem af en zorgt ervoor dat de lucht boven de laag warmer én droger wordt
 • doordat vochtige lucht de eigenschap heeft om te condenseren op de koudste punten condenseert het op de vochtige kruipruimte bodem onder de isolerende laag met parels
 • het resultaat is dus dat er een warmere luchtlaag ontstaat tussen de isolatieparels en de begane grondvloer waardoor deze al snel een paar graden Celsius warmer aanvoelt.

 

Last van een vochtige, natte kruipruimte?

Last van een vochtige, natte kruipruimte?

RC-waardes en RD-waardes

Isolatieparels

Isolatieparels

Er bestaan meerdere soorten isolatieparels met afwijkende eigenschappen. Door bepaalde toevoegingen kunnen aanvullende eigenschappen gekregen worden. Zo zijn er isolatieparels die voor spouwmuurisolatie gebruikt worden en na het aanbrengen met een bepaalde substantie beneveld worden waardoor de parels aan elkaar gaan kleven en zo een compacte massa vormen.

De RD-waarde ofwel Resistance Declared waarde geeft de warmteweerstand (isolatiewaarde) per materiaallaag aan. In dit geval heeft een laag isolatieparels een bepaalde RD-waarde. Hoe dikker de laag, hoe hoger de RD-waarde.

Echter om een juiste beoordeling te kunnen maken is het nodig om de RC-waarde te bepalen. Een RC-waarde is de warmteweerstand van een hele constructie.  De Restistance Construction-waarde geeft het isolerend vermogen van de hele constructie aan. Hoe hoger het getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden. In het huidige bouwbesluit zijn de eisen voor nieuwbouwwoningen aangescherpt tot:

• Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W

• Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W

• Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Afhankelijk van de specifieke omstandigheden zoals fundering en bepaalde koudebruggen kan er met een voldoende laagdikte een Rc-waarde van 3,5 m2K/W bereikt worden.

Belangrijk bij het isoleren van de bodem is dat koudebruggen vermeden worden. Het is daarom noodzakelijk dat de gehele kruipruimtebodem(elke centimeter) bedekt is met een gelijkmatige laag van minimaal zo’n 30 centimeter. Indien een deel van de kruipruimtebodem niet bedekt wordt zal deze plek kouder zijn en zal vochtige lucht daar condenseren. Hierdoor wordt het isolerende effect (sterk) negatief beïnvloed.

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019

Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.

Wees er snel bij, want op=op

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

Wat kost het isoleren van uw kruipruimte met isolatieparels ongeveer?

Waarom offertes aanvragen?

Isoleren van een woning is een kostbare aangelegenheid en het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en tarieven en kwaliteit goed met elkaar te vergelijken. Ook garantietermijnen en voorwaarden zijn van belang. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u volledig gratis en zonder enige verplichting offertes aanvragen voor het laten isoleren van uw kruipruimte met isolatieparels of andersoortige isolatiematerialen.

Het enige dat u moet doen is het aanvraagformulier op deze bladzijde zorgvuldig invullen en naar ons verzenden.

Na ontvangst van uw offerte-aanvraag zullen wij de gegevens controleren en uw aanvraag aanbieden bij maximaal 6 bij ons aangesloten isolatiebedrijven die u zullen voorzien van gratis advies en informatie en een vrijblijvende prijsopgave.

De isolatiebedrijven kunnen kleinere, middelgrote of grote partijen zijn. In ieder geval zijn ze gespecialiseerd in de werkzaamheden en werkzaam in uw regio.

Het kost u niets, behalve wat moeite om het formulier in te vullen en eventuele vragen (per mail of telefonisch) te beantwoorden, maar u weet zo wel waar u aan toe bent.

 

Isolatiespecialist |offerte isolatieparels

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

 • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten isoleren van uw kruipruimte met isolatieparels?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer