Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

Gratis Offertes Spouwmuren Isoleren

GRATIS OFFERTE SPOUWMUREN ISOLEREN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

1 Step 1
Via onderstaand formulier kunt u volledig gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij isolatiebedrijven. U kunt voor verschillende soorten isolatiewerken offertes aanvragen. Binnen hooguit 48 uur ontvangt u verschillende offertes van isolatiebedrijven (veelal uit uw eigen regio) en kunt u deze vergelijken.
Van welke landelijke subsidieregelingen wilt u gebruik maken:
Gewenste isolatiewerkzaamheden
Spouwmuurisolatie?
Soort woning
Toelichtingmore details
0 /
Dakisolatie?
Welke type dakisolatie wenst u?
Welke dakoppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
Dubbel glas isolatie?
Type woning
Welke type glas wenst u?
Aantal ruiten:
Uw kozijn(en)
Toelichting
0 /
Energiezuinige kunststof kozijnen?
Gewenste producten
Aantal:
Toelichting
0 /
Kruipruimte- of vloerisolatie?
Van welk materiaal is de begane grond vloer gemaakt?
Afmetingen te isoleren oppervlakte (schatting in m2)
1m2
0
200m2
Hoe diep is de kruipruimte (schatting in cm)
1cm
0
200cm
Is de kruipruimte toegankelijk?
Naar wat voor isolatie methode gaat uw voorkeur uit?(meerdere keuzes mogelijk)
Toelichtingmore details
0 /
Zonnepanelen?
Soort dak
Schatting jaarlijks elektriciteitsverbruik
Toelichting bijvoorbeeld hoeveelheid zonnepanelen, soort dakbedekking, bijzonderheden etc.
0 /
Uw contactgegevens
Particuliere of zakelijke aanvraag?
Bedrijfsnaam
Aanhef
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Huisnryour full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Uw telefoonnummerWij hebben een correct telefoonnummer nodig in geval van aanvullende vragen

Attentie: alleen volledige aanvragen met correcte gegevens worden in behandeling genomen.

Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Spouwmuurisolatie is héél rendabel

Wist u dat het laten isoleren van uw spouwmuren de meest rendabele vorm van woningisolatie is? Binnen 2 jaar heeft u uw investering terugverdiend puur door het besparen op stookkosten.  Het levert een hoog rendement op, omdat u de grote oppervlaktes van de wanden kunt gebruiken om de warmte in huis veel beter vast te houden.  Daarnaast wordt de woning ook meer waard, maar bovenal ook veel behaaglijker.

Niet alleen in koude tijden profiteert u van geïsoleerde muren, ook in de zomer is het aangenamer omdat de isolatie de warmte buiten houdt.

Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste isolatie vormen

Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger het rendement

Hoe meer u bespaart op uw energiekosten

Op deze pagina leest u meer over spouwmuren isoleren, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een gratis offerte spouwmuren isoleren aanvragen bij regionale isolatiebedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Offerte spouwmuurisolatie

Spouwmuren isoleren

Zit u te denken aan het laten isoleren van uw  spouwmuren?  Weet dan dat er verschillende soorten geschikte isolatiematerialen zijn om uw spouwmuren te isoleren? Hiervoor valt gebruik te maken van een aantal verschillende producten. Het meest bekende is polyurethaan.

Dit is een materiaal dat de spouw uitstekend kan opvullen en ervoor zorgt dat de warmte niet zomaar meer verloren zal gaan. Een ander geschikt product is Aminotherm.

Verder kunt u voor de isolatie van de spouwmuur gebruik maken van Neopixels, HR++ PS Schuimparels of Knauf Supafil. De verschillende materialen slagen er stuk voor stuk in de spouwmuur te isoleren.

In de gratis offertes om de spouwmuur te laten isoleren die u zult ontvangen, kunt u eenvoudig nagaan welke isolatiewaarde dit zal opleveren. Des te hoger die waarde, des te hoger het rendement dat uw investering op zal leveren. Isolatie van de spouwmuren helpt u de warmte beter vast te houden, zodat u minder hoeft te stoken en de energierekening beduidend lager uit zal vallen.

Let op: er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van de spouwmuren. Het gaat om subsidie per vierkante meter spouwmuur, zodat u er relatief voordelig voor kunt zorgen dat u de spouwmuren kunt isoleren. Houd er rekening mee dat deze subsidie alleen geldt wanneer u daarnaast ook een tweede besparende maatregel neemt.

 

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019

Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.

Wees er snel bij, want op=op

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

Meer informatie over het isoleren van spouwmuren

Spouwmuren: wat zijn het en hoe isoleer je ze

Sinds 1920 worden in Nederland standaard woningen gebouwd met zogenaamde spouwmuren. Dat zijn buitenmuren die bestaan uit 2 gedeeltes: een binnenmuur (binnenblad) en een buitenmuur (buitenblad) met daartussen een holle ruimte, de zogenaamde spouwruimte. Anders soorten muren zijn bijvoorbeeld massieve muren: deze zijn net zo dik, maar beschikken niet over die holle ruimte.

De spouwruimte is bedoeld als een soort onderbreking om te zorgen dat vocht en koude niet via de buitenmuur kunnen doorslaan naar de binnenmuur. Vocht zal via de spouwruimte afgevoerd worden en tevens vindt er ventilatie plaats via de spouwruimte.

In de loop der jaren bleek echter dat de binnenmuur door het continu ventileren wel koud werd en dat ook doorgaf aan de woning zelf waardoor er (veel) meer gestookt diende te worden.

Door het aanbrengen van een isolerende laag in de spouwruimte wordt de binnenmuur beschermd tegen die koude en zal deze thermische laag zorgen voor het warm blijven van de muren. Er hoeft daarom veel minder gestookt te worden en ook zal het minder vochtig worden in de woning en behang en verf niet aangetast worden. Daarnaast zal het leefklimaat in de woning gezonder en behaaglijker worden.

Het laten isoleren van uw spouwmuren is heel rendabel

Het laten isoleren van uw spouwmuren is heel rendabel

Er zijn diverse soorten spouwvulling beschikbaar | Offerte spouwmuren isoleren

Er zijn diverse soorten spouwvulling beschikbaar

Alleen bij woningen en bedrijfspanden gebouwd voor 1975

Is uw woning of bedrijfspand gebouwd in 1975 of daarna? Dan is de kans heel groot dat uw spouwmuren reeds geïsoleerd zijn.

Alleen bij panden die gebouwd zijn voor 1975 werden de spouwmuren niet standaard geïsoleerd.

Voornamelijk bij woningen, bedrijfspanden en gebouwen die een bouwjaar hebben dat ligt tussen 1920 en 1975 zal spouwmuurisolatie ontbreken.

Wat kost het isoleren van spouwmuren ongeveer?

Spouwmuren isoleren kosten nader bekeken

Benieuwd naar de kosten om een spouwmuur te isoleren? Dat hangt uiteraard sterk af van de grootte van de wand of de gevel. Per vierkante meter kost het gemiddeld €12, al hanteren de verschillende specialisten daar natuurlijk hun eigen tarieven voor. Het is daarom verstandig om een gratis offerte aan te vragen voor het isoleren van de spouwmuur. U komt er op die manier eenvoudig achter wat de kosten zullen zijn, zodat u daar op voorhand rekening mee kunt houden.

Tegenover de kosten om de spouwmuren te isoleren staan natuurlijk ook opbrengsten, dankzij de besparingen. Opnieuw zijn de besparingen grotendeels afhankelijk van de grootte van de gevel, net als van het type woning dat u heeft. Met een hoekwoning of een twee-onder-een-kapwoning valt er met de isolatie van de spouwmuur bijvoorbeeld €550 per jaar te besparen. Heeft u een tussenwoning? Dan levert dit zo’n €210 per jaar op. De grootste klap kunt u maken met een vrijstaande woning. In dat geval zal de energierekening jaarlijks met zo’n €800 dalen.

Aan de hand van de kosten voor het isoleren van de spouwmuur en de opbrengsten die daar aan de andere kant tegenover staan kunt u eenvoudig berekenen hoe lang het duurt om de investering terug te verdienen. Dat is bij het isoleren van de spouwmuur over het algemeen al binnen 4 jaar. Het betekent dat u nu een investering doet, zodat u na 4 jaar al netto kunt besparen. De spouwmuurisolatie gaat tientallen jaren mee, waardoor de besparing enorm kan oplopen. Het resultaat? De gratis offerte om de spouwmuren te isoleren geeft u aan welke investering u nu kunt doen om daar de komende tientallen jaren veel plezier van te hebben.

Onafhankelijk van de gekozen methode voor het isoleren van de spouwmuur zit dit de ventilatie uiteraard niet in de weg. Er zijn andere methoden beschikbaar om de woning te ventileren, daarvoor is de spouw oorspronkelijk niet bedoeld. Dat betekent dat vocht en schimmel juist kunnen worden voorkomen door het isoleren van de spouwmuur, omdat u op basis daarvan gebruik dient te maken van de juiste methode tot ventileren.

Offerte spouwmuren isoleren

Een gratis offerte aanvragen om de spouwmuren te laten isoleren? Specialisten brengen u graag een offerte uit, waarin ze uiteraard ook de concrete werkwijze aangeven. Doorgaans zal de vakman beoordelen of de muur geschikt is voor spouwmuur isolatie. Vervolgens worden er in de gaten volgens een speciaal patroon gaten geboord. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Daarnaast worden de geboorde gaten weer netjes dichtgemaakt, zodat daar na afloop haast niets meer van te zien valt.

De gratis offerte om de spouwmuur te isoleren geeft op een heel duidelijke manier aan hoe u er eenvoudig voor kunt zorgen dat er in huis minder warmte verloren zal gaan. Dat betekent dat de energierekening omlaag kan, zodat u maandelijks flink op de kosten kunt besparen.

Isolatiespecialist

Subsidieregelingen en financieringmogelijkheden

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. 

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% voor schilderwerken aan uw woning. En dat geldt niet alleen op de arbeidskosten maar ook op het materiaal! Voorwaarde is dat uw woning minimaal 2 jaar oud moet zijn.

GreenLoans EcoLening
GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 • Vloer-, gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorswerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten isoleren van uw spouwmuren?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer