Gratis Offertes Zonnepanelen

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE ZONNEPANELEN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Zonnepanelen

Gebruik maken van zonnepanelen op het dak en daarvoor een gratis offerte aanvragen? De keuze uit de panelen kunt u het best maken op basis van 6 belangrijke kenmerken.

Ze helpen u de verschillende varianten met elkaar te vergelijken en u goed voor te bereiden op de installatie van de zonnepanelen. Dit betekent dat u een scherpe prijs betaalt op basis van een gratis offerte, waarbij u de verschillende vakmannen op basis van kwaliteit met elkaar kunt vergelijken.

Zonnepanelen zijn energiebesparend

Zonnepanelen zijn geldbesparend

Zonnepanelen zijn rendabel; NU met terug te vorderen BTW

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale zonnepanelen bedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen systeem kiezen

Wilt u een zonnepanelen systeem kiezen en bent u benieuwd waar u dan op dient te letten?

We zetten de 6 belangrijkste kenmerken voor u op een rij:

 • Kleur van de zonnepanelen
 • Efficiëntie van de panelen
 • Afmetingen van de zonnepanelen
 • Capaciteit van de panelen
 • Reviews en beoordelingen
 • Prijs van de panelen
Zonnepanelen systeem: benut de ruimte voor zonnepanelen zo gunstig mogelijk

Zonnepanelen systeem: benut de ruimte voor zonnepanelen zo gunstig mogelijk

Installatie van de zonnepanelen dient heel nauwkeurig te gebeuren

Installatie van de zonnepanelen dient heel nauwkeurig te gebeuren

Kleur van de zonnepanelen

Het is bij de keuze voor een zonnepanelen systeem verstandig om allereerst goed te kijken naar de kleur daarvan.

Er zijn grofweg blauwe en zwarte panelen beschikbaar. De donkerblauwe modellen hebben een aluminium rand, waardoor ze wat meer opvallen op het dak.

Bovendien bevatten de blauwe panelen polycellen, terwijl er in de zwarte panelen sprake is van monocellen. Er zijn daarnaast ook nog dunne film zonnepanelen beschikbaar, die wel worden aangeduid als CIS-panelen. Houd er rekening mee dat u daar over het algemeen wat meer dakoppervlak voor nodig heeft.

Efficiëntie van de panelen

Kijk ten tweede goed naar de efficiëntie van de zonnepanelen, aangezien die uiteindelijk bepaalt of u er effectief gebruik van kunt maken. De verschillen tussen een paneel met 15% efficiency of 17% efficiency lijken wellicht klein, maar dat kan gedurende 12 maanden per jaar en 20 – 25 jaar toch een behoorlijk verschil maken.

Over het algemeen geldt dat de zonnepanelen met de hoogste efficiëntie de beste keuze vormen, omdat die erin slagen de meeste elektriciteit uit zonlicht op te wekken.

Capaciteit van de panelen

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft hangt onder andere af van de capaciteit van de panelen. Deze wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort tot Wp. Des te hoger de score, des te groter de capaciteit van het paneel en des te meer elektriciteit deze kan leveren.

Het is verstandig om binnen een beperkt dakoppervlak de capaciteit per vierkante meter te laten berekenen door de vakman, zodat u op basis daarvan een keuze kunt maken voor efficiëntie.

Afmetingen van de zonnepanelen

Vervolgens is het verstandig om goed naar de afmetingen van de panelen te kijken. Een zonnepaneel heeft standaard een afmeting van 150 x 100cm, 165 x 100cm of 195 x 100cm. Het gaat, respectievelijk, om kleine, standaard en grote modellen.

Het formaat dat het best aansluit bij uw wensen is afhankelijk van het legplan. Er is geen sprake van een superieur formaat, het is uiteindelijk namelijk van belang om de beschikbare ruimte op het dak zo efficiënt te gebruiken, door gebruik te maken van de verschillende afmetingen van de zonnepanelen.

Reviews en beoordelingen

Zodra u een beeld heeft van de panelen die u wenst is het verstandig om daar wat reviews over beoordelingen over op te zoeken. Zoek vooral naar beoordelingen door testinstituten. Op die manier zullen de meeste B-merken automatisch afvallen, zodat u daar geen aandacht aan hoeft te besteden. Het is verstandig wat meer in de investering in zonnepanelen te stoppen, zodat u daar uiteindelijk ook een maximaal rendement uit kunt halen.

Prijs van de panelen

Tenslotte is het verstandig om naar de prijs van de zonnepanelen te kijken. Let daarbij uiteraard op de prijs per Wattpiek, de vermogenseenheid van de panelen. Dat is een stuk interessanter dan de prijs per paneel, aangezien dat weinig zegt over het rendement dat u daarvan kunt verwachten. Een paneel met een hoger piekvermogen kan ondanks een hogere prijs dan toch een betere keuze blijken. Het is de prijs per Wattpiek die meer informatie oplevert dan de prijs per zonnepaneel.

Zonnepanelen installeren

Zelf de zonnepanelen installeren of dat aan de vakman overlaten? Het installeren van zonnepanelen is op zich niet moeilijk, maar dient wel nauwkeurig te gebeuren. Het gaat om een installatie op het dak, waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt.

Een specialist zal in de gratis offerte de kosten voor de installatie apart vermelden, zodat u eenvoudig na kunt gaan wat deze belangrijke mate van veiligheid en gemak u zal kosten.

Offerte zonnepanelen

Een gratis offerte voor zonnepanelen aanvragen? U kunt online aangeven welk dakoppervlak u beschikbaar heeft en hoe u daar met zonnepanelen gebruik van wilt maken. De informatie over de belangrijkste eigenschappen helpt u om de offertes te vergelijken en na te gaan wat voor u de beste keuze vormt.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

 • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in zonnepanelen ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer