Gratis Offertes Zonneboiler

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE ZONNEBOILER

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Zonneboiler

Een gratis offerte voor een zonneboiler maakt duidelijk welke investering dit van u vraagt en wat dat aan de andere kant zal opleveren. We zetten een aantal belangrijke tips op een rij, voor de installatie van de boiler. U zorgt er daarmee voor dat u goed weet wat u daarvan kunt verwachten en hoe de zonneboiler kan bijdragen aan een meer duurzaam gebruik van energie.

Let op: het is mogelijk om subsidie te krijgen voor een zonneboiler. Milieu Centraal heeft daarvoor een aantal voorwaarden opgesteld. Vraag de specialist om in de offerte ook aan te geven welke subsidie er mogelijk is.

Een zonneboiler zorgt voor warm water

Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van aardgas

Met een zonneboiler bespaart u op uw energiekosten

De zonneboiler zorgt voor warm water, zoals zonnepanelen zorgen voor elektriciteit. Het vormt een milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van aardgas. Er komt namelijk geen CO2 vrij tijdens de productie en het zonlicht raakt niet op. Een zonneboiler biedt de mogelijkheid om met een gezin jaarlijks zo’n 200 kubieke meter gas en 370 kilogram CO2-uitstoot te besparen. Dat betekent dat de boiler in de zomer bijna al het warme water kan leveren. In de winter zal de combiketel of warmtepomp bijspringen voor voldoende warm water.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale zonneboiler bedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over zonneboilers

Zonneboiler installeren

Een zonneboiler installeren en benieuwd wat daarbij komt kijken? Er zijn een aantal handige tips beschikbaar, die u daar uitstekend op helpen voor te bereiden.

Het is allereerst bijvoorbeeld verstandig om bij de specialist in de offerte direct te vragen naar de subsidie die er beschikbaar is voor de zonneboiler.

Het gaat om een subsidie van maximaal €650, waarmee de overheid ervoor wil zorgen dat meer mensen hier gebruik van zullen maken.

Installatie van een zonneboiler systeem

Installatie van een zonneboiler systeem

Met een zonneboiler systeem bespaart u op uw energiekosten

Met een zonneboiler systeem bespaart u op uw energiekosten

Gebruikte techniek zonneboiler

Ten tweede is het verstandig om de gebruikte techniek voor de zonneboiler goed te doorgronden. Er is bijvoorbeeld sprake van een zonnecollector op het dak en een vat om het water in op te slaan. Het water wordt verwarmd met de warmte van het zonlicht.

Benieuwd hoe groot het vat met water dient te zijn en hoe groot de collector voor het zonlicht dan zou moeten zijn? Met 150 liter water en een collector ter grootte van 3,5 vierkante meter heeft u doorgaans voldoende voor 4 personen.

Optimaal rendement

Net als bij zonnepanelen is het verstandig om de zonnecollector zo optimaal mogelijk te richten. Dat is op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten. Creëer bij voorkeur een hoek van 20 – 60 graden en voorkom dat de collector teveel in de schaduw ligt. Op die manier kan de zonneboiler een optimaal rendement leveren, zodat u daar zoveel mogelijk plezier van zal hebben.

Ondanks de hoge kwaliteit van de zonneboilers van dit moment kan er uiteraard toch wel eens een storing optreden. Dat is gelukkig geen probleem, aangezien er schermpjes beschikbaar zijn met daarop de status en alle informatie. Vraag in de offerte direct om een plaatsing daarvan op een goed zichtbare plaats, zodat het systeem eenvoudig vanuit huis in de gaten kan worden gehouden.

Bovendien is het voor de plaatsing van een zonneboiler niet nodig om een (bouw)vergunning aan te vragen. Dit is gewoon toegestaan, behalve wanneer het gaat om een monumentaal pand of beschermd stads- of dorpsgezicht. In alle andere gevallen is het niet nodig om daar eerst een vergunning voor aan te vragen, waardoor u meteen een offerte voor de zonneboiler kunt aanvragen.

Keurmerk

Het is verstandig om een CV-ketel te laten installeren die beschikt over het Gaskeur-NZ. Dit is een keurmerk dat aangeeft dat de ketel geschikt is als naverwarmer voor een zonneboiler, waardoor de beide installaties goed met elkaar samen kunnen werken. Heeft de ketel dat keurmerk nog niet? Dat valt voor een paar tientjes te verzorgen door de vakman of specialist.

U kunt de zonneboiler het best laten installeren door een vakman. QBIS biedt een overzicht van de betrouwbare installateurs, die weten hoe ze met de zonneboiler om dienen te gaan en hoe ze daar een heldere offerte voor kunnen uitbrengen.

Offerte zonneboiler

Direct een gratis offerte aanvragen bij een specialist voor de zonneboiler? Gebruik de bovenstaande tips voor de installatie om helder aan te geven dat u hier kritisch naar kijkt. Dat komt de offerte ten goede, aangezien de vakman u daarmee antwoord kan geven op een aantal van de belangrijke vragen. Op die manier kunt u een zonneboiler laten plaatsen die vervolgens een optimaal rendement zal opleveren, zodat u de investering daarin zo snel mogelijk terug verdient.

Uiteraard kunt u de tips met betrekking tot de zonneboiler en de installatie tevens gebruiken om de verschillende offertes die u kunt aanvragen op uw gemak met elkaar te vergelijken. Dit levert het beste beeld op van de beschikbare mogelijkheden in uw situatie.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in een zonneboiler ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer