Gratis Offertes Warmtepomp

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE WARMTEPOMP

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Warmtepomp

Een gratis offerte voor een warmtepomp aanvragen? Belangrijke informatie over de werking van de pomp helpt u die beter te beoordelen, net als informatie over wat er komt kijken bij de installatie daarvan.

Wist u bijvoorbeeld dat het bij gebruik van een warmtepomp van belang is dat de woning voldoende geïsoleerd is? Daarnaast zal een pomp alleen op lage temperatuur goed werken, waardoor het van belang is om daarvoor geschikte radiatoren te gebruiken.

Een warmtepomp haalt energie uit de omgeving en geeft dat vrij in uw verwarmingssysteem

Duurzame energie is niet alleen goed voor het milieu

Maar ook goed voor uw portemonnee want u bespaart op uw energiekosten

Het zijn twee van de belangrijke elementen met betrekking tot de warmtepomp, die u helpen daarmee een betere keuze te maken. Bovendien bestaan er verschillende soorten pompen. Ze kunnen helpen het water te verwarmen, helpen de lucht te verwarmen of voor beide vormen van verwarming zorgen. In dat geval is er sprake van een combiwarmtepomp.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale warmtepomp leveranciers. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?

Om een offerte voor een warmtepomp te kunnen beoordelen is het uiteraard van belang dat u goed weet hoe deze werkt. Gelukkig zit de werking van de pompen op een relatief eenvoudige manier in elkaar.

De pomp haalt warmte-energie uit de omgeving, zoals het water, de lucht of de bodem. Vervolgens wordt die warmte vrijgegeven in het verwarmingssysteem, zodat u daar bijvoorbeeld thuis gebruik van kunt maken.

Werking warmtepomp geschetst

Werking warmtepomp geschetst

Aansluiting warmtepomp

Aansluiting warmtepomp

Soorten warmtepompen

Afhankelijk van het type warmtebron en wat u daarmee wilt verwarmen (water, lucht of beiden) bestaat er een onderscheid tussen verschillende soorten:

 

 • Water/water-warmtepomp
 • Bodem/water-warmtepomp
 • Lucht/water-warmtepomp
 • Lucht/lucht-warmtepomp
 • Bodem/bodem-warmtepomp

Water/water-warmtepomp

Dit type warmtepomp haalt de warmte uit het grondwater. Het is daarom van belang om in de bodem te boren. De benodigde diepte hangt af van de bodemsamenstelling, daar kan een specialist meer over vertellen. Een elektrische motor pompt het grondwater naar boven.

Let op: houd er rekening mee dat dit type pomp in de stad alleen beschikbaar is wanneer de tuin voldoende ruimte biedt.

Bodem/water-warmtepomp

Ook voor dit type warmtepomp is een boring in de grond nodig. De pomp haalt de warmte echter uit de bodem om daarmee vervolgens het water te kunnen verwarmen. Hiervoor is een groot grondoppervlak nodig, waardoor dit in de stad haast onmogelijk is.

Lucht/water-warmtepomp

Dit type warmtepomp halt de warmte lucht gewoon uit de buitenlucht. Door die lucht op te warmen is het mogelijk om het sanitaire water of het water voor de verwarming op temperatuur te brengen. Het rendement is doorgaans wat lager dan bij een geothermische pomp, maar daar staat tegenover dat de plaatsing ook in de stad gemakkelijker is.

Lucht/lucht-warmtepomp

Deze pomp haalt de warmte uit de buitenlucht en blaast dat direct de woning in. De prestaties zijn sterk afhankelijk van ons klimaat. Hier staat tegenover dat de plaatsing eenvoudig is en dat de warmtepomp relatief voordelig verkrijgbaar is. Houd er rekening mee dat dit type warmtepomp niet geschikt is voor vloerverwarming of radiatoren.

Bodem/bodem-warmtepomp

Dit laatste type warmtepomp haalt de warmte uit de bodem en geeft dat vervolgens af aan de vloerverwarming. Het gaat om een geothermische pomp, waarvoor relatief veel grondoppervlak nodig is. Dit maakt het lastig om hier in de stad gebruik van te maken.

Warmtepomp installeren

Een warmtepomp laten installeren door een specialist? De installatie kan afhankelijk van het type pomp dat u kiest aardig wat voeten in de aarde hebben of aan de andere kant juist relatief eenvoudig zijn. Het is verstandig om op voorhand een gratis offerte aan te vragen en kritisch te vragen naar het type pomp, het te verwachten rendement en de benodigde eventuele boring. Een specialist kan u daar meer over vertellen, zodat u na kunt gaan hoe het installeren van de warmtepomp in z’n werk zal gaan.

Offerte warmtepomp

U kunt een gratis offerte voor een warmtepomp aanvragen, om eenvoudig na te gaan wat de kosten van de pomp zullen zijn. Kijk goed naar de kosten voor zowel de installatie als die voor de pomp. Een specialist zal daar onderscheid in maken in de offerte, waardoor u de verschillende aanbiedingen desgewenst met elkaar kunt vergelijken. Bepaalde type pompen hebben een meer grondige en uitgebreide installatie nodig dan anderen. De kosten voor een dergelijke pomp lopen dan ook gemakkelijker op.

Hier staat tegenover dat een warmtepomp afhankelijk van het type en de installatie een hoger of lager rendement oplevert. De pompen met het hoogste rendement vragen veelal om de grootste investering, maar zullen aan de andere kant ook meer opleveren. Vraag gratis meerdere warmtepomp offertes aan, zodat u de verschillende mogelijkheden eenvoudig zelf op een rij kunt zetten.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische warmtepomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

 • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in een warmtepomp ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer