Gratis Offertes Vloerverwarming

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE VLOERVERWARMING

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Vloerverwarming

Gratis offerte voor vloerverwarming aanvragen? De verwarming van de vloer kan dienen als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Wilt u tijdens de koude maanden toch lekker warme voeten houden of er vanuit de vloer voor zorgen dat de hele ruimte een aangename temperatuur heeft?

Aan de hand daarvan kunt u kiezen voor de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming.

 

Last van een koude vloer?

Dan is vloerverwarming een uitkomst

Met als resultaat een warme en behaaglijke woning

Daarnaast is het de moeite waard om rekening te houden met het type vloer dat u heeft liggen en de legpatronen die er beschikbaar zijn.

U kunt op basis daarvan een offerte aanvragen voor de verwarming van de vloer, zodat u een goed beeld krijgt van de kosten daarvoor.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale vloerverwarmingsbedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over vloerverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Indien u de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken is het niet nodig om gebruik te maken van radiatoren. De warmteafgifte bedraagt zo’n 100 Watt per vierkante meter. Bij goede isolatie is het voldoende om de buizen voor de verwarming zo’n 15 cm van elkaar te plaatsen.

Let op: houd er rekening mee dat de isolatie wel voldoende goed dient te zijn, waardoor het in oudere woningen lastig is om hier gebruik van te maken. Mocht u interesse hebben in vloerisolatie klik dan hier.

De vloerverwarming als bijverwarming is minder krachtig en maakt daarom gebruik van buizen die zo’n 25 cm van elkaar worden geplaatst. Dat levert circa 40 – 50 Watt per vierkante meter aan energie op, voldoende om de voeten in ieder geval warm te houden.

Er zijn verschillende manieren voor het aanleggen van vloerverwarming. Laat u goed informeren.

Er zijn verschillende manieren voor het aanleggen van vloerverwarming. Laat u goed informeren.

Naast warm water vloerverwarming behoort elektrische vloerverwarming ook tot de mogelijkheden

Naast warm water vloerverwarming behoort elektrische vloerverwarming ook tot de mogelijkheden

Type vloer en vloerverwarming

Om een goede keuze voor vloerverwarming te maken dient u rekening te houden met het type vloer dat u heeft liggen. Is er bijvoorbeeld sprake van parket of laminaat? Het grote voordeel hiervan is dat de vloer er lekker warm van zal gaan aanvoelen. Het hout of laminaat zorgt van zichzelf ook al voor een warme uitstraling.

Houd er rekening mee dat laminaat niet standaard geschikt is voor vloerverwarming, bij parket is dat over het algemeen geen probleem. Het is wel van belang dat het gaat om massief, droog en hard hout voor het parket.

Ander type vloer dan parket of laminaat?

Heeft u een vloer van natuursteen of plavuizen? Dit leidt tot een goede overdracht van de warmte, waardoor het uitstekend mogelijk is om gebruik te maken van vloerverwarming. Ook linoleum of marmoleum is over het algemeen uitstekend geschikt.

Het tapijt brengt al wat meer voorwaarden met zich mee. Het is bijvoorbeeld van belang dat het tapijt over de gehele onderzijde en rugzijde geschikt is voor vloerverwarming. Dit betekent doorgaans verlijming van het tapijt.

Vloerverwarming aanleggen

De vloerverwarming valt op verschillende manieren aan te leggen. De bekendste vormen zijn het slakkenhuispatroon en het meanderpatroon. Het slakkenhuispatroon zorgt overal voor een nagenoeg gelijke verwarming, omdat de aanvoer en de retour naast elkaar liggen. Het voordeel daarvan is een aangename temperatuur die min of meer overal gelijk is. Het nadeel is dat het aanleggen van dit patroon over het algemeen wat duurder zal zijn, omdat het meer tijd kost om de vloerverwarming op deze manier toe te passen.

Als alternatief kunt u gebruik maken van een meanderpatroon. Het voordeel daarvan is dat de montage een stuk eenvoudiger in elkaar zit, waardoor u daar minder kosten voor hoeft te maken. Hier staat aan de andere kant tegenover dat de verdeling van de warmte minder gelijkmatig is. Bovendien is er sprake van een aantal korte bochten, waardoor er wat meer weerstand ontstaat en er geruis kan ontstaan in de vloerverwarming.

Offerte voor vloerverwarming

Een offerte aanvragen voor vloerverwarming en benieuwd waar u op dient te letten? Kijk dus in ieder geval goed naar het patroon dat er voor de montage wordt aanbevolen en geef op voorhand duidelijk aan welk type vloer u heeft liggen of waar u gebruik van wenst te gaan maken. Aan de hand daarvan kunnen de kosten voor het aanleggen van de verwarming worden berekend.

Bovendien is het voor de offerte voor vloerverwarming van belang om duidelijk aan te geven hoe u hier gebruik van wilt gaan maken. Geldt het als een bijverwarming naast de radiatoren, die vooral moet voorkomen dat de vloer koud aan zal voelen? Gaat het aan de andere kant om de hoofdverwarming van de ruimte en gaat u daarnaast geen gebruik maken van radiatoren? De vloerverwarming dient dan een stuk krachtiger te zijn. Aan de hand van deze elementen heeft de specialist in deze installatiewerken de kans om een heldere offerte voor de vloerverwarming uit te brengen.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in vloerverwarming ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer