Gratis Offertes Uitbouw

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE UITBOUW

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hierboven staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale aanbouw/uitbouwspecialisten. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Gratis Offerte Uitbouw Woning

Een gratis offerte voor een uitbouw van de woning aanvragen? Het is allereerst van belang om een onderscheid te maken tussen een aanbouw, een uitbouw en een bijgebouw.

Veel mensen denken dat een aanbouw en een uitbouw identiek zijn, echter. In het eerste geval (aanbouw) is er sprake van een afzonderlijke ruimte die u aan de rest van de woning kunt laten bouwen. Er zal waarschijnlijk sprake zij van een deur naar de oorspronkelijke ruimte.

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte vergroot, bijvoorbeeld de huiskamer. Het is dus niet een aparte ruimte, maar een vergroting van een bestaande ruimte.

Dit is een uitbouw: een bouwwerk dat zorgt voor het vergroten van een bestaande leefruimte

Dit is een aanbouw: een aparte ruimte gebouwd aan het oorspronkelijke gebouw

Een serre is een niet-gemetselde aanbouw, veelal grotendeels bestaand uit glas

Er is dus geen deur aanwezig om de beide ruimten met elkaar te verbouwen. Een bijgebouw laten bouwen? Dit kan vastzitten aan het hoofdgebouw, maar zal architectonisch in ieder geval ondergeschikt zijn. Het zijn kleine verschillen, waardoor het van belang is om daarin goed duidelijk te zijn op het moment dat u een gratis offerte voor een uitbouw van de woning wilt aanvragen.

Via deze website kunt u via het aanvraagformulier op deze bladzijde voor alle soorten aanbouwen, uitbouwen en serres gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen.

Meer informatie over uitbouwen en aanbouwen

Uitbouw van de woning

Op het moment dat u een uitbouw van de woning wilt laten maken dient u twee belangrijke keuzes te maken:

•   De breedte en de diepte

•   Prefab of maatwerk uitbouw

Het is allereerst van belang om te bepalen hoe groot de uitbouw zou moeten zijn. Wilt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat u een nieuwe zithoek vorm kunt geven of gaat het om een meter extra waardoor de kamer als geheel wat ruimer zal ogen? Per halve meter in de breedte zal de kostprijs van de uitbouw zo’n €1.000 verschillen. Houd er daarnaast rekening mee dat een uitbouw doorgaans niet veel breder kan zijn dan 10 – 12 meter, vanwege de constructie die daarvoor nodig is. Het voordeel van een brede uitbouw is uiteraard dat er zo min mogelijk strekkende meters van de tuin verloren gaan.

Met het oog op de diepte kunt u per halve meter rekenen op €1.250 aan extra kosten. Houd er rekening mee dat een halve meter diepte misschien niet zoveel lijkt, maar toch een behoorlijk verschil kan maken.

Uitbouw waarbij de keuken is vergroot | offerte uitbouw woning

Uitbouw waarbij de keuken is vergroot | offerte uitbouw woning

Indien gewenst: ontwerp op maat van zowel aanbouw als uitbouw

Indien gewenst: ontwerp op maat van zowel aanbouw als uitbouw

Tip: plaats eens een plafondhoge afscheiding in de kamer, een halve meter voor het punt waar de muur nu staat. Op die manier kunt u eenvoudig ontdekken dat een halve meter aan diepte meer invloed zal hebben dan we verwachten.

De andere keuze voor de uitbouw heeft betrekking op een prefab model of een maatwerk uitbouw. Het grote voordeel van een prefab uitbouw is dat de vakman die al in de fabriek kan laten maken. De uitbouw wordt vervolgens in z’n geheel overgebracht, waardoor het niet meer nodig is om deze ter plaatse op te bouwen. Dit helpt de kosten van de uitbouw voor een woning te drukken, maar zorgt er bovendien voor dat u veel minder overlast zal ervaren. Veel van de werkzaamheden vinden al in de fabriek plaats, waardoor u daar zelf geen hinder van zal hebben.

De maatwerk uitbouw biedt aan de andere kant meer mogelijkheden om uw specifieke wensen door te laten voeren. Dat betekent dat u samen met de vakman een keuze kunt maken voor de verschillende materialen. Er is meer vrijheid mogelijk, waardoor de uitbouw volledig aan uw wensen zal voldoen. Uiteraard laat dit de prijs van de uitbouw bij de woning oplopen.

Wat kost een uitbouw van een woning ongeveer ?

Uitbouw woning prijs

De kosten van een uitbouw plaatsen nader bekeken

De uitbouw van een woning en de prijs zijn afhankelijk van een paar verschillende elementen. Het gaat allereerst om de stijl waarin u wilt laten aanbouwen. Mag het gaan om een standaard uitbouw, vindt u vooral de nieuwe ruimte van belang? In dat geval kunt u bij een prefab uitbouw rekenen op €16.000 – €20.000. Een maatwerk uitbouw is in dat geval net wat duurder, u kunt dan rekenen op €19.000 – €23.000.

Heeft u aan de andere kant een voorkeur voor een specifiek klassieke uitstraling of juist een modern karakter van de uitbouw bij de woning? in dat geval zullen de kosten €18.000 – €22.000 bedragen bij een prefab uitbouw of €21.000 – €25.000 bij een maatwerk oplossing.

Let op: we gaan in de prijsvoorbeelden uit van een uitbouw van 3 meter diep bij 5 meter breed. Dat is een behoorlijke uitbouw, waarmee u veel extra ruimte in de kamer kunt creëren.

Offerte voor een uitbouw van de woning

Een gratis offerte aanvragen voor een uitbouw van de woning, zodat u meer ruimte kunt creëren en u bijvoorbeeld met uw gezin kunt blijven wonen waar u woont? Een uitbouw heeft zelfs bij een halve meter tot een meter al veel effect, waardoor het ook bij beperkte ruimte goed mogelijk is om een meer ruimtelijk karakter te creëren.

Benieuwd wat de uitbouw zal kosten? U kunt een gratis offerte aanvragen, zodat u er eenvoudig achter komt wat het kost om de uitbouw aan de woning te laten bouwen.

Uitbouw expert

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. 

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% voor schilderwerken aan uw woning. En dat geldt niet alleen op de arbeidskosten maar ook op het materiaal! Voorwaarde is dat uw woning minimaal 2 jaar oud moet zijn.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorswerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

  • Vloer-, gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in een aanbouw of uitbouw ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer