Gratis Offertes Tuinontwerp

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE TUINONTWERP

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Tuinontwerp

Een gratis offerte voor een tuinontwerp aanvragen? Voordat u naar de kosten kijkt is het verstandig om de verschillende voordelen op een rij te zetten en meer te lezen over de fasen die van belang zijn.

Dat helpt om de prijs van een tuinontwerp beter te kunnen beoordelen, waardoor u een goede keuze kunt maken uit de verschillende hoveniers die het ontwerp voor de tuin voor u kunnen maken.

Wilt u weer een frisse tuin, geheel naar uw zin?

Laat dan een ontwerp opmaken voor een nieuwe tuin of een tuinrenovatie

Zelf uw ontwerp in praktijk brengen of laten aanleggen door een hovenier.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale hoveniersbedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over tuinontwerp

Tuinontwerp: voordelen

Een professioneel tuinontwerp biedt een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste kunt u rekenen op waardevolle adviezen door een vakman. De hovenier bekijkt de creatieve ideeën en leuke elementen die u graag met elkaar wilt combineren, om aan de hand daarvan na te gaan of die daadwerkelijk haalbaar zijn.

Een hovenier kijkt met een andere blik dan dat u dat doet, bijvoorbeeld met het oog op het onderhoud en of de tuin met uw plannen heel het jaar in bloei zal staan. Een hovenier zorgt binnen het tuinontwerp voor een aantal praktische adviezen, zodat u ook na het aanleggen daarvan veel plezier van de tuin zal hebben.

Een mooie aansluiting van tuin op woning laten ontwerpen | offerte tuinontwerp

Een mooie aansluiting van tuin op woning laten ontwerpen

Aan de slag met uw ontwerp!

Aan de slag met uw ontwerp!

Tuinontwerp op schaal

Ten tweede kan een tuinontwerp u helpen om op schaal na te gaan hoe alles op elkaar aansluit en of het er uiteindelijk in past.

Hoe groot wordt het pad ten opzichte van de vijver of wellicht een strook met beplanting? Is er voldoende ruimte om een terras te plaatsen waar u met vrienden en familie van de BBQ kunt genieten?

Door een tuinontwerp op maat te laten tekenen wordt het goed duidelijk of de tuin voldoende ruimte biedt of dat het toch van belang is om een keuze te maken uit de verschillende leuke elementen.

Duidelijk kostenplaatje

Tenslotte kan een tuinontwerp u helpen een duidelijker kostenplaatje te schetsen van de plannen die u voor ogen heeft.

De beplanting en bestrating vormen belangrijke kostenposten voor de tuin, maar wat kost bijvoorbeeld de verlichting in de tuin en zijn er andere elementen die u mogelijk over het hoofd ziet?

Door een tuinontwerp door een hovenier te laten maken voorkomt u deze verrassingen, zodat u op voorhand goed weet waar u aan toe bent.

De 3 stappen van een tuinontwerp

Een goede hovenier zal u in drie verschillende stappen van dienst zijn met het tuinontwerp. Dat betekent ten eerste dat een hovenier zal inventariseren wat uw wensen eigenlijk zijn. Wilt u een droomtuin (laten) ontwerpen of vindt u het vooral van belang mo optimaal gebruik te maken van de kleine tuin? Aan de hand daarvan kan een hovenier u helpen een tuinontwerp te maken en er daarmee voor te zorgen dat u daar vervolgens veel plezier van zal hebben.

Vervolgens is het mogelijk om op basis van uw wensen voor een concreet ontwerp te zorgen. De meeste hoveniers zullen u vragen om uw specifieke wensen, bijvoorbeeld aan de hand van voorbeelden van andere tuinen. Heeft u bepaalde beplanting in gedachten of vindt u een terras, een vlonder en een vijver van belang? Des te duidelijker u dit aan kunt geven, des te beter de hovenier een geslaagd tuinontwerp voor u kan maken.

Na de opzet vanuit de hovenier is het in de derde stap van belang om de schets te bespreken. Sluit de schets aan bij de droomtuin die u voor ogen had en is er sprake van slimme oplossingen waar u zelf nog niet aan had gedacht? Het is samen met de hovenier mogelijk om het tuinontwerp te bespreken en eventueel aan te geven waar het nog anders zal moeten. Op basis van de feedback kan de specialist aan de slag met het definitieve ontwerp, dat zal gelden als een basis voor het daadwerkelijk aanleggen van de tuin.

Wat kost een tuinontwerp ongeveer?

Tuinontwerp kosten

Benieuwd naar de kosten van een tuinontwerp en hoe die tot stand komen? De kosten hangen uiteraard sterk af van de grootte van de tuin. Tuinen kleiner dan 300 vierkante meter zijn relatief eenvoudig voor de hovenier. De kosten voor een geslaagd ontwerp bedragen zo’n €250 – €500. Dat is inclusief de feedback van uw kant en het verwerken van de gewenste aanpassingen. Heeft u een grotere tuin? Dan komt daar gemiddeld genomen €2 per vierkante meter aan tuin bij.

Let op: houd er rekening mee dat het tuinontwerp door een hovenier voordelig is dan een ontwerp door een tuinarchitect. De architect richt zich normaal gesproken op grotere tuinen.

Offerte tuinontwerp

Een gratis offerte voor een tuinontwerp aanvragen? Gebruik de bovenstaande informatie om duidelijk aan te geven wat u wenst. U kunt de verschillende gratis offertes voor het tuinontwerp vergelijken om daar een goede keuze uit te maken.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten maken van een tuinontwerp?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer