Gratis Offertes Tuinaanleg

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

 

GRATIS OFFERTE TUINAANLEG

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Tuinaanleg

Een gratis offerte voor tuinaanleg aanvragen? De aanleg van de tuin bestaat uit vier belangrijke stappen, waaruit de kosten grotendeels zullen blijken.

Door u daar goed over in te lezen wordt het gemakkelijker om de offertes voor tuinaanleg door hoveniers te beoordelen en daar zelf een goede keuze uit te maken.

Wilt u een compleet nieuwe tuin?

Op basis van een goed ontwerp

Vakkundige aanleg

Met of zonder volledige beplating of sierbestrating

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale hoveniersbedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Tuinaanleg in 4 stappen

De tuinaanleg bestaat uit vier belangrijke stappen:

  • Inmeten
  • Grondwerk
  • Straatwerk
  • Beplanting
Verwijderen van oude beplanting

Verwijderen van oude beplanting

 

Inmeten

Voordat er met de daadwerkelijke tuinaanleg kan worden gestart is het van belang dat de tuin goed wordt ingemeten. Een hovenier maakt daarvoor gebruik van speciale apparatuur, die eenvoudig aan kan geven hoe lang de tuin is, hoe breed de tuin is en waar bijvoorbeeld het tuinpad en terras moeten komen.

Het op de juiste manier inmeten van de tuin is van belang, zodat het mogelijk is het tuinontwerp op schaal te vertalen naar de tuin zelf. Door de tuin netjes in te meten komt alles er uiteindelijk op de juiste manier in te liggen, waardoor dit binnen de tuinaanleg een belangrijke stap vormt.

Ook het onderhoud kunt u uitbesteden! | offerte tuinaanleg

Ook het onderhoud kunt u uitbesteden!

 

Grondwerk

Zodra het inmeten is afgerond kan de hovenier aan de slag gaan met het grondwerk. Het is van belang om de grond op de juiste manier voor te bereiden, zodat het daarna mogelijk wordt om daar de beplanting in aan te brengen of het straatwerk te leggen. De hovenier zal gebruik maken van een laag geel zand om de basis te leggen voor de bestrating, terwijl er voor de delen met beplanting vruchtbare grond nodig is.

Tip: heeft u een bestaande tuin? De hovenier zal ter voorbereiding op het grondwerk dan de oude beplanting verwijderen. Dat kunt u eventueel ook zelf doen, om op de kosten van de complete tuinaanleg te kunnen besparen. De hovenier kan dan na het inmeten meteen aan de slag met het voorbereiden van de grond voor het bestraten of het aanbrengen van de beplanting.

Straatwerk

De hovenier zal beginnen met het straatwerk, nog voordat er beplanting wordt aangebracht. Tot de bestrating behoren zowel het tuinpad als bijvoorbeeld het terras, dit worden de ‘harde onderdelen’ in de tuin. Wilt u een hekwerk rondom de tuin laten plaatsen of is er binnen de tuin sprake van een afscheiding? Dit zijn zaken die samen met het straatwerk worden uitgevoerd, waardoor tijdens deze stap van de tuinaanleg de contouren van de tuin mooi zichtbaar zullen worden.

Verder zal de hovenier zich in deze derde stap van de tuinaanleg ook richten op de bijzondere elementen in de tuin. Het kan dan gaan om een vijver of een tuinhuis. Door die elementen alvast aan te brengen wordt het daarna mogelijk om de beplanting aan te brengen op de plaatsen die er over blijven.

Beplanting

De beplanting vormt de laatste stap binnen de tuinaanleg, om de tuin aan te kleden met de verschillende mooie planten en bloemen. De hovenier zal over het algemeen beginnen met de bomen, om daarna de struiken aan te brengen. Daarna zijn de overige vaste planten aan de beurt, volgen de bloemen en uiteindelijk eventueel gras dat u wilt laten leggen. Op die manier kan de hovenier de tuinaanleg stap voor stap afronden. Na het opruimen van de materialen om de beplanting aan te brengen is de tuin klaar om daar van te gaan genieten.

Wat kost het aanleggen van een tuin ongeveer?

 

Tuinaanleg kosten

Benieuwd naar de kosten van tuinaanleg en hoe u daar een goed beeld van kunt krijgen? Een hovenier berekent gemiddeld €35 – €45 per uur. Het tuinontwerp zelf kost zo’n €250 – €500 en voor de rest van de tuinaanleg kunt u gebruik maken van de verschillende kosten voor de diverse materialen. Een grasveld is met €5 – €10 per vierkante meter het meest voordelig, beplanting kost zo’n €10 – €30 per vierkante meter. Voor het straatwerk kunt u rekenen op €50 – €150 per vierkante meter en een houten vlonder is met €75 – €150 per vierkante meter nog wat duurder.

Wilt u een schutting laten plaatsen of gebruik maken van een sierhekwerk? Ook dat kost zo’n €50 – €150, in dit geval per strekkende meter. Verder kunt u natuurlijk gebruik maken van een tuinhuis of een vijver. Die elementen kosten zo’n €150 – €5.000, waardoor het verstandig om in ieder geval daarvoor een gratis offerte aan te vragen.

Offerte tuinaanleg

Een gratis offerte voor de tuinaanleg aanvragen, om na te gaan waar u in uw specifieke geval rekening mee dient te houden? Probeer uw wensen zo concreet mogelijk te schetsen, zodat de hovenier daar rekening mee kan houden.

Vervolgens kunt u de bovenstaande informatie gebruiken om de offerte voor de tuinaanleg door de hovenier te beoordelen of een keuze te maken uit verschillende hoveniers en hun aanbiedingen.

Isolatiespecialist

Heeft u interesse in het laten aanleggen van een tuin ?

 

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer