Gratis Offertes Trap Renoveren

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE TRAP RENOVEREN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Trap Renoveren

De trap renoveren en daarvoor een gratis offerte aanvragen? Een traprenovatie is mogelijk op een aantal verschillende manieren. Gebruik maken van overzettreden of juist gebruik maken van het oorspronkelijke karakter van de trap?

Het zijn twee verschillende methoden, die ervoor zorgen dat u de trap kunt laten renoveren en die er weer als nieuw uit komt te zien. We zetten de beide mogelijkheden op een rij, net als de kosten waar u rekening mee dient te houden.

Uw trap aan een opknapbeurt toe?

Laat uw trap renoveren

En uw bestaande trap lijkt weer als nieuw

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale traprenovatie bedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over het renoveren van een trap

Trap renoveren

Een trap renoveren door middel van overzettreden? Dit vormt doorgaans de snelste, meest gebruikte en meest voordelige manier om een traprenovatie uit te laten voeren.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat u gebruik kunt maken van ‘valse’ treden, waardoor u de originele exemplaren daaronder gewoon ongemoeid kunt laten.

Dankzij de zeer smalle treden van slechts een millimeter dik zal u daar nauwelijks iets van zien of merken. De treden zijn niet te onderscheiden van massief houten treden en vormen daarmee een uitstekend alternatief.

Trap renovatie; bepaal zelf de uitstraling van uw trap

Trap renovatie; bepaal zelf de uitstraling van uw trap

Er zijn veel verschillende uitvoeringen mogelijk; laat u goed informeren

Er zijn veel verschillende uitvoeringen mogelijk; laat u goed informeren

Zelf doen of niet?

Tip: heeft u een trap met een kwartdraai? Daardoor zijn er speciaal bredere overzettreden beschikbaar. Door die op maat te zagen komt de trap er prachtig uit te zien en betaalt u daarvoor toch een scherpe prijs.

Uiteraard kunt u de overzettreden voor de traprenovatie zelf plaatsen, maar het is verstandig om dit over te laten aan de vakman. Op die manier voorkomt u dat er een renovatie ontstaat die net niet helemaal naar wens is. In plaats daarvan kunt u op een voordelige wijze gebruik maken van het werk van een vakman.

De specialist zal de trapbomen mee uitwerken in hetzelfde materiaal, waardoor de trap als geheel niet te onderscheiden valt van massief hout.

Veel verschillende uitvoeringen mogelijk

Een specialist in overzettreden voor de traprenovatie kan u over het algemeen een groot aantal verschillende uitvoeringen aanbieden. Dat betekent dat u zelf de uitstraling van de trap kunt bepalen, aan de hand waarvan u die opnieuw af kunt laten werken.

Er is sprake van de oude trap, met daar overheen de nieuwe treden. Een stabiliteitsprofiel en PU-lijm zorgen er samen voor dat de nieuwe overzettreden goed blijven zitten en er als het ware voor zorgen dat u voordelig voor een totaal nieuwe trap kunt laten zorgen.

Alternatieve renovatie trap

Het alternatief om de trap te laten renoveren is een renovatie waarbij het oude karakter van de trap behouden blijft. Het is een meer tijdrovende methode, omdat de oude treden eerst behandeld dienen te worden. Op die manier worden ze klaargemaakt om de nieuwe afwerking aan te brengen.

Hier gaat veel tijd in zitten, omdat de specialist aan de slag moet met schuurpapier, afbijtmiddelen en bijvoorbeeld een verfbrander. Houd er bovendien rekening mee dat er beschermende maatregelen voor de gezondheid noodzakelijk zijn.

Het resultaat is een mooie nieuwe uitstraling voor de trap, met behoud van het oorspronkelijke karakter daarvan. Daar staat aan de andere kant wel tegenover dat u rekening dient te houden met hogere kosten om de trap op deze manier te laten renoveren.

Wat kost het renoveren van een trap ongeveer?

Trap renoveren kosten

Benieuwd naar de kosten om een trap te laten renoveren? Indien u gebruik maakt van overzettreden en u besluit dat zelf te doen kunt u rekenen op zo’n €75 per trede. Dit is het bedrag voor de overzettreden met stootbord, zodat u de trap als geheel op een nette manier af kunt werken.

Wilt u dit liever door de vakman laten doen, zodat u in ieder geval zeker weet dat dit goed gebeurt en de details kloppen? U kunt rekenen op zo’n €125 per trede. Dat is het bedrag dat u betaalt voor de combinatie van de materialen en het werk dat de specialist er zelf aan heeft om die aan te brengen.

Wilt u de trap laten renoveren op basis van het oorspronkelijke tarief van de trap? De vakman zal de huidige staat van de trap waarschijnlijk willen bekijken en beoordelen, om op basis daarvan een prijs af te geven. Het zal in ieder geval duurder zijn dan het gebruik van de overzettreden, maar het is verstandig om daarvoor in ieder geval een gratis offerte aan te vragen.

Offerte trap renoveren

De gratis offerte aanvragen om de trap te laten renoveren? Het is verstandig om offertes aan te vragen bij meerdere specialisten, zodat u die met elkaar kunt vergelijken.

Vraag ze naar de manier waarop ze te werk zullen gaan en hoe ze ervoor zorgen dat de trap weer een mooie nieuwe uitstraling krijgt. Dit helpt u om de verschillende vakmannen te vergelijken of wellicht toch te besluiten de renovatie van de trap zelf uit te voeren.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten renoveren van uw trap ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer