Gratis Offertes Stucwerk

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE STUCWERK

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte stucwerk ontvangen?

Een gratis offerte voor stucwerk aanvragen? Benieuwd naar de tarieven voor het stucen? We zetten ze op een rij, net als de verschillende soorten stucwerk en waar u op dient te letten wanneer u een vakman inschakelt. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen spackspuiten, sausklaar of behangklaar stucwerk en sierpleister? Des te beter u de verschillen kent, des te gemakkelijker het wordt om de gratis offertes voor het stucwerk te beoordelen en daar een goede keuze uit te maken.

Uw muren en plafonds laten voorzien van glad stucwerk

Gereed voor behangen of schilderen

Zowel voor woningen als bedrijfsgebouwen

Diverse soorten stucwerk

We onderscheiden in principe 4 bekende soorten stucwerk:

•   Spackspuiten

•   Sausklaar of behangklaar stucwerk

•   Sierpleister

•   Schuurwerk

Het spackspuiten vormt vooral een goede keuze wanneer u er met voordelig stucwerk voor wilt zorgen dat de woning (opnieuw) een nette uitstraling krijgt.

Spackspuiten vormt de goedkoopste keuze binnen stucwerk, waarmee u er eenvoudig voor zorgt dat er 2 lagen materiaal worden aangebracht om bijvoorbeeld de wand of het plafond af te werken.

Er is sprake van een meslaag om de ondergrond vlak af te werken.

Daar komt een afkorrellaag bovenop, die zorgt voor de mooie uitstraling van de wand of het plafond. Dit is ook in specifieke kleuren mogelijk, waardoor het na het spackspuiten niet meer nodig is om het oppervlak te schilderen.

Meer informatie over het stucen van muren en plafonds

Is de ondergrond op dit moment niet egaal, maar zou u de wand of het plafond wel graag schilderen of behangen? In die gevallen kunt u gebruik maken van sausklaar of behandelaar stucwerk. Het helpt u het oppervlak volledig glad af te werken, zodat u daar daarna mee aan de slag kan. Blijkt dat de ondergrond (behoorlijk) scheef of op een andere manier ongelijk is? Net als bij een betegelde of gemetselde muur kan de stukadoor u van dienst zijn met raapwerk binnen het stucwerk. Dankzij de gipslaag van 0,7 – 5cm dik wordt de wand netjes glad afgewerkt. Is er slechts sprake van enkele kleine oneffenheden? Dan is pleisterwerk over het algemeen voldoende, met een dikte van 0,1 – 0,6cm.

De sierpleister binnen het stucwerk heeft betrekking op een decoratieve afwerking voor de wand of het plafond. De bekende namen hierbinnen zijn spachtelputz, rustiekputz en granol. U zorgt daarmee voor een mooie uitstraling van het oppervlak, veelal in (bijna) wit. Spachtelputz heeft een subtiele korrelstructuur, terwijl granol aan de andere kant juist zorgt voor de uitstraling van een boomschors.

 

Het verwijderen van oud stucwerk behoort ook tot de opties

Het verwijderen van oud stucwerk behoort ook tot de opties

Een strak gestuct plafond als resultaat

Een strak gestuct plafond als resultaat

Tenslotte kunt u binnen het stucwerk gebruik maken van schuurwerk. Er is dan sprake van decoratieve cirkelvormen en een licht korrelige structuur op de wand of op het plafond. Dit zorgt voor zowel een warme sfeer als een speels effect, waardoor dit de laatste jaren sterk aan populariteit wint. Het voordeel van schuurwerk is bovendien dat het vochtregulerend werkt, waardoor het goed mogelijk is dit toe te passen in de keuken, badkamer of een andere vochtige ruimte.

Naast deze bekende varianten benieuwd naar de meer luxe vormen van stucwerk? U kunt dan eens vragen naar tadelakt, beton ciré, microcement, microbeton of leemstuc. De prijzen daarvan liggen aanzienlijk hoger, maar het levert dan ook een prachtige uitstraling op.

Wat kost stucwerk ongeveer?

De tarieven van stucwerk nader bekeken

De stucwerk tarieven hangen sterk af van het soort werk dat u kiest en natuurlijk de grootte van de wanden en/of plafonds waar het om gaat. Zoals aangegeven vormt spackspuitwerk de meest voordelige optie, daarvoor betaalt u gemiddeld €5 – €11 per vierkante meter. Dat is al inclusief het materiaal, de loonkosten en de btw. Het vormt de goedkoopste optie om de wanden of het plafond op een nette manier af te laten werken.

Liever behangklaar laten stucen? De tarieven voor het sturen bedragen dan zo’n €8 – €15 per vierkante meter. Sausklaar sturen is met €9 – €23 per vierkante meter net wat duurder.

Een sierpleister zoals spachtelputz, rustiekputz of granol is beschikbaar voor €12 – €23 per vierkante meter en voor het stucen van het plafond lopen de prijzen uiteen van €5 – €23 per vierkante meter.

De kosten voor schuurwerk bedragen zo’n €15 – €25 per vierkante meter en met €15 – €30 per vierkante meter vormt eventueel benodigd raapwerk een relatief dure keuze.

Offerte stucwerk

Een gratis offerte aanvragen voor het stucwerk en daarmee nagaan wat het zou kosten om de wand of het plafond op de door u gewenste wijze af te laten werken? Dankzij een gratis offerte bent u direct goed op de hoogte van de mogelijkheden, u weet direct waar u aan toe bent.

Tip: besparen op de gratis offerte voor het stucwerk? Vraag die samen met de buren of met anderen uit de straat aan. Des te meer woningen u combineert, des te lager de prijs per woning uit zal vallen.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten stucen van uw woning of bedrijfspand?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer