Gratis Offertes Schelpenisolatie Kruipruimte Isoleren

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE ISOLATIESCHELPEN

Vul het onderstaande formulier in, 
klik op verzenden en ontvang
gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

1
Omschrijving werkzaamheden
MogelijkhedenMeerdere keuzes
Afmetingen kruipruimte/tuin:
Diepte kruipruimte in centimeters
Afmetingen kruipruimte/tuin (lengte x breedte in meters)
Projectomschrijving
0 / 500
Wenst u van subsidies gebruik te maken
Uw contactgegevens:
Bedrijfsnaam (indien van toepassing)Indien van toepassing
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Straatnaam
Huisnr.
Postcode
Plaats
Telnr.

LET OP! Alleen volledig en correct ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Aanvragen zonder correct telefoonr en/of e-mail adres kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Schelpenisolatie ontvangen?

Ruim 40% van de woningen in Nederland heeft te lijden onder een vochtige kruipruimte. In deze veelal ruimte loopt het leidingwerk (gas,water, elektriciteit, internet,riolering etc.) van de woning. Via het kruipluik kan deze ruimte betreden worden. Met name bij oudere woningen zijn deze kruipruimtes niet geïsoleerd en bestaat de bodem uit vochtige grond: in geval van hevige regenval zal deze ruimte ook vochtiger worden. Aangezien een kruipruimte onder de gehele woning doorloopt heeft het vochtige klimaat veel effect op de bovengelegen woning.

Last van een koude vloer en hoge vochtigheidsgraad in de woning?

Veel warmteverlies en vocht wegens niet-geïsoleerde en vochtige kruipruimte

Isoleer uw kruipruimte daarom met Isolatie Schelpen

Een energiezuinige en behaaglijke woning als gevolg

Isolatieschelpen zijn een uitstekend middel om de bodem van de kruipruimte te isoleren en de vochtigheidsgraad te reguleren. Hierdoor wordt de lucht in de kruipruimte droger en warmer wat een groot effect heeft op de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de gehele woning.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale isolatiebedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019

Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.

Wees er snel bij, want op=op

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

Meer informatie over het isoleren van uw kruipruimte met isolatieschelpen

Hoe werkt schelpisolatie ?

Schelpen zijn een natuurlijk produkt dat aangemaakt wordt door weekdieren als beschermend omhulsel. Schelpen bestaan voor een groot deel uit kalk en andere mineralen en blijft na het sterven van het weekdier duizenden jaren bewaard. In de natuur komen schelpen in enorme hoeveelheden voor.

Het is gebleken dat schelpen een uitstekende isolerende werking hebben en door een laag van circa 35 cm in de kruipruimte wordt de vochtige bodem van de kruipruimte afgesloten van de rest van de kruipruimte. De kruipruimtebodem wordt daardoor kouder en vocht zal migreren vanuit de rest van de kruipruimte naar de bodem onder de schelpen.

Hierdoor wordt de kruipruimte in zijn geheel warmer en droger en dat heeft positieve effecten op de bovengelegen woning.

Schelpen zijn een natuurprodukt en hebben een vochtwerende en warmte isolerende werking

Schelpen zijn een natuurprodukt en hebben een vochtwerende en warmte isolerende werking

Schelpen worden met behulp van lucht de kruipruimte in geblazen

Schelpen worden met behulp van lucht de kruipruimte in geblazen

De voordelen van het isoleren met schelpen:

 • schelpen zijn warmte isolerend
 • schelpen zijn vochtwerend
 • schelpen voorkomen de vorming van zwammen en schimmels
 • schelpen zijn geluidsisolerend
 • schelpen zijn milieuvriendelijk
 • schelpen zorgen voor minder huismijt
 • carapatiënten hebben veel profijt van schelpen

Het aanbrengen van isolatieschelpen

Isolatieschelpen worden met behulp van lucht onder hoge druk vanuit grote vrachtwagens de kruipruimte ingespoten. Hierdoor kan in enkele uren tijd de gehele kruipruimte met een isolerende laag van tussen de 30 en 40 cm bedekt worden.

Belangrijk hierbij is dat de gehele bodem bedekt wordt zodat er geen koude plekken meer blijven bestaan waar vocht zal condenseren.

Het mechanisch aanbrengen van de isolatieschelpen gebeurt in enkele uren tijd. Indien schelpen handmatig aangebracht zouden worden door een doe-het-zelver moet men rekening houden met enkele dagen werk. (afhankelijk van de afmetingen en toegankelijkheid van de kruipruimte)

Wat kost het isoleren van uw kruipruimte met isolatieschelpen ongeveer?

De kosten van schelpenisolatie in kruipruimtes nader bekeken

De kosten voor het leveren en aanbrengen van de speciale isolatieschelpen heeft u doorgaans in een jaar of 10 terugverdiend door de besparing op energiekosten. Momenteel kunt u echter ook gebruik maken van de subsidie Energiebesparing Eigen Huis (kunt u hieronder terugvinden in het subsidieoverzicht) waardoor de terugverdientijd nog sneller is.

Naast het terugverdienen door de besparing op energiekosten is een goed geïsoleerde woning simpelweg meer waard bij verkoop. Dat kan al snel enkele duizenden euro’s in de verkoopprijs schelen!

Ook bespaart u op bouwmaterialen omdat de woning veel droger zal worden en aantasting door schimmel en houtrot tot het verleden zullen gaan behoren.

De investering in isolatieschelpen bedraagt (indicatief) ongeveer € 950 tot € 1.500 all-in voor een kruipruimte. De investering is afhankelijk van meerdere dingen zoals de afmetingen van de kruipruimte, de bereikbaarheid van de kruipruimte, eventueel andere onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld aanbrengen nieuw kruipluik, doorbreken gemetselde muurtjes in kruipruimte, eerst verwijderen vervuiling uit kruipruimte etc.).

Indien u exact de prijs wil weten die op uw situatie van toepassing is, kunt u via het formulier op deze pagina een gratis offerte aanvragen. Deze offerte verplicht u tot helemaal niets.

 

 

 

Gratis offerte isolatieschelpen

 

Via deze website kunt u gratis en zonder enige verplichting offertes aanvragen voor allerlei diensten en producten waaronder isolatieschelpen. Isolatieschelpen voldoen aan de voorwaarde voor het ontvangen van subsidie. Vraag hierom in het aanvraagformulier.

Isolatieschelpen zijn een natuurlijk isolatiemiddel wat tegenwoordig veel gebruikt wordt voor het isoleren van de vochtige en koude kruipruimte. Uw kruipruimte zal daardoor veel warmer en droger worden waardoor u fors kunt besparen op de stookkosten voor de boven de kruipruimte gelegen woning of bedrijfspand.

Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u zonder enig risico of kosten een offerte aanvragen voor isolatieschelpen in geheel Nederland.

Door het formulier aan de bovenzijde van deze pagina in te vullen en op verzenden te klikken  vraagt u een gratis offerte aan. Binnen 48 uur na aanvraag ontvangt u een offerte op maat.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

 • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten isoleren van uw kruipruimte met isolatieschelpen?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer