Gratis Offertes Houtworm en Boktor Bestrijden

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE HOUTWORM EN BOKTOR BESTRIJDEN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Houtworm en Boktor bestrijden

Gratis offerte aanvragen om de houtworm of boktor te bestrijden? Het zijn twee insecten met schadelijke larven, waardoor het verstandig is om daar professioneel tegen op te laten treden.

Houtworm bestrijden?

Boktor bestrijden?

Bescherm uw hout en bestrijdt de houtworm en/of boktor

Het gaat dan om de bestrijding van de larven, die vooral hout zullen eten om in leven te blijven en zich te ontwikkelen. Ze boren zich met name gemakkelijk door zacht hout heen, dat ze als het ware verwerken tot zaagsel. Door opnieuw eitjes te leggen komen er steeds meer larven van de houtworm of boktor bij, waardoor het hout behoorlijke schade op kan lopen en de stevigheid van de constructie in gevaar zal komen.

Herkennen of er sprake is van de houtworm of de boktor en of het nodig is om die te bestrijden? Dit valt te herkennen in kleine gaatjes in het hout. Het zijn over het algemeen ovale gaatjes, in verschillende formaten. De larven van de beide insecten hebben een grootte van 1 – 6 mm, waardoor ze relatief gemakkelijk te zien zijn. Na die tijd worden het volwassenen insecten en zullen ze geen hout meer eten. Aan de andere kant ontwikkelen ze helaas wel vleugels, waardoor ze zich gemakkelijker kunnen verspreiden en het moeilijker wordt om de houtworm en boktor te bestrijden.

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale ongediertebestrijdingsbedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over het bestrijden van houtworm en boktor

Houtworm bestrijden

De houtworm bestrijden en daarvoor een gratis offerte aanvragen? Het is allereerst uiteraard van belang om na te gaan of deze aanwezig zijn in het hout. U kunt daarvoor het best letten op de uitvliegopeningen in het hout, waar ze zich doorheen zullen bewegen. Maak bij voorkeur een foto van het hout. Door dat een paar dagen later nog eens te doen valt vast te stellen of er meer gaatjes bij zijn gekomen of dat er zaagsel bij de opening is komen te liggen.

Tip: dit valt tevens na te gaan door een stuk papier onder de opening te zetten. Ligt er opnieuw zaagsel op? Dan is de kans groot dat er sprake is van een houtworm die zich door het hout heen eet en het zaagsel produceert. Er zijn dan houtwormen actief, waardoor het van belang is om daar tegen op te treden en ze te bestrijden.

Houtwormen beschadigen het hout en kan de stevigheid van de constructie in gevaar brengen | houtworm bestrijden

Houtwormen beschadigen het hout en kan de stevigheid van de constructie in gevaar brengen

U kunt ook voor andere soorten ongediertebestrijding een offerte aanvragen

U kunt ook voor andere soorten ongediertebestrijding een offerte aanvragen

Oplossingen

Benieuwd hoe dat het best aan te pakken valt? Er bestaan in principe drie oplossingen om de houtworm te bestrijden:

  • Petroleum smeren
  • Het aangetaste hout vervangen
  • Chemische bestrijding van de houtworm

De derde oplossing verdient over het algemeen niet zo snel de voorkeur, omdat er ook meer milieuvriendelijke methoden beschikbaar zijn.

Petroleum smeren

Het is bijvoorbeeld al beter om petroleum te smeren over het aangetaste hout. U kunt er daarmee voor (laten) zorgen dat de houtworm zal verdwijnen en bovendien niet meer terug zal komen, door de larven aan te pakken. Het zijn de larven van dit insect die het hout eten en daarmee zorgen voor het aantasten van de constructie.

Hout vervangen

Het werkt uiteindelijk het best om het aangetaste hout door de larven van de houtwormen volledig te vervangen. Op die manier kunt u er op de meest krachtige manier voor zorgen dat er geen sprake meer is van de larven, die zich een weg door het hout eten en daarmee zaagsel produceren. Uiteraard lukt dit het best wanneer er sprake is van los meubilair of verwijderbaar houtwerk.

Chemische bestrijding

De chemische bestrijding van de houtworm is de minst milieuvriendelijke oplossing, maar aan de andere kant wel erg effectief. Er is sprake van een gif in het hout, waar de larven niet tegen kunnen.

Let op: het gif dient in het hout te trekken om de larven te kunnen bestrijden. Dat betekent dat er geen sprake mag zijn van een laklaag, omdat het gif dan niet in het hout kan trekken. Het is verstandig om de specialist op voorhand te vragen een inschatting te maken van de mogelijkheden om de larven effectief te bestrijden.

Bestrijden van de boktor

We weten in veel van de gevallen goed dat de houtworm larven krijgt, die zich een weg door het hout eten en daarmee de constructie aan kunnen tasten. Tegelijkertijd kunnen ook de larven van de boktor erg schadelijk zijn, waardoor het verstandig is om ook daar goed naar te laten kijken.

De volwassen beestjes zijn net als bij de wormen niet meer schadelijk, maar voor die tijd proberen de larven zich op een krachtige wijze te ontwikkelen. Zodra er sprake is van eitjes komen er snel veel larven bij, die in het hout beginnen te eten en daarmee zaagsel produceren. Probeer dit zo snel mogelijk aan te pakken, voordat de boktorren of de houtwormen zich verder kunnen verspreiden.

Gratis offerte om de houtworm of boktor te bestrijden

Een gratis offerte aanvragen om de houtworm te bestrijden of ervoor te zorgen dat de boktor geen kans krijgt om zich door het hout te eten? Het is verstandig om daarvoor meerdere offertes aan te vragen bij ervaren vakmensen. Ze hebben zowel de middelen als de expertise en ervaring in huis om de ongedierte op een effectieve wijze te verspreiden.

Bovendien kunnen ze u helpen na te gaan of er inderdaad sprake is van larven van de houtworm of de boktor. Is dat het geval? Dan kunnen ze een passende oplossing voorstellen, om ervoor te zorgen dat u geen risico loopt met de kwaliteit van het hout.

U kunt online gratis offertes aanvragen om de houtworm en/of de boktor te laten bestrijden. Op die manier weet u goed waar u aan toe bent, terwijl u de bovenstaande informatie kunt gebruiken om de offertes met elkaar te vergelijken.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in bestrijding van houtworm of boktor ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer