Gratis Offertes Gevel Isoleren

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE GEVEL ISOLEREN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Gevel Isoleren

Een gratis offerte aanvragen om de gevel te isoleren? Een gevel isoleren levert belangrijke voordelen op, zowel voor de portemonnee als voor het milieu. Steeds meer mensen maken gebruik van gevelisolatie en voorkomen daarmee dat er veel warmte verloren gaat via de buitenmuren.

Daardoor hoeft bij hen de verwarming minder vaak aan, waardoor ze minder gas verbruiken en de energierekening (flink) omlaag kan. Op die manier verdienen ze de investering in gevelisolatie terug en dragen ze bovendien bij aan het terugdringen van de onnodig hoge CO2-uitstoot.

Voorkom warmte verlies via de buitenmuren

Met gevelisolatie bespaart u op uw energierekening

Met als resultaat een energiezuinige en behaaglijke woning

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale gevelisolatie bedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019

Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.

Wees er snel bij, want op=op

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

Meer informatie over het isoleren van gevels

Goed de gevel isoleren

Benieuwd hoe dat werkt: de gevel isoleren? Het is een klus voor professionals.

De gespecialiseerde isolatiebedrijven maken daarvoor gebruik van professionele materialen en gereedschappen.

Dit zorgt voor isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde en maakt het mogelijk de gevel na de isolatie weer netjes af te werken, zodat er bijna niets meer van te zien valt.

Een hoge Rd-waarde of Rc-waarde is van belang bij gevelisolatie

Een hoge Rd-waarde of Rc-waarde is van belang bij gevelisolatie

Er bestaan verschillende soorten gevel isolatie

Er bestaan verschillende soorten gevel isolatie

Verschillende soorten gevelisolatie

Het is uiteraard mogelijk om de gevel op verschillende manieren te isoleren. Aan de buitenzijde kan dit bijvoorbeeld door isolatiemateriaal aan die kant te laten plaatsen. Er is zowel sierpleister als gevelbekleding beschikbaar, afhankelijk van uw voorkeur voor de uitstraling.

De gevelbekleding bestaat bijvoorbeeld uit kunststof platen, vezelcementplaten en houten planken. Ze voorkomen dat er nog langer veel warmte verloren gaat via de wanden, waardoor de thermostaat in huis minder vaak hoeft aan te slaan.

Rd-waarde / Rc-waarde

Om goede isolatie van de gevel te realiseren is het vooral van belang dat u kiest voor een hoge Rd-waarde. Dit is de meeteenheid om de mate van isolatie van de gevel te meten en staat voor de warmteweerstand. Deskundigen spreken ook wel van de Rc-waarde, waardoor het wat dat betreft mogelijk is die twee termen door elkaar heen te gebruiken.

We spreken van ‘zeer goede isolatie’ bij een waarde van 4. Een waarde van 3,5 staat voor ‘goede isolatie’ en bij 3 is er sprake van ‘isolatie’. Wilt u de woning volledig energieneutraal maken? U heeft daar minimaal een Rc- of Rd-waarde van 3,5 voor nodig. Vraag de specialist daar desgewenst rekening mee te houden in de offerte.

Wat kost het isoleren van een gevel ongeveer?

Gevel isoleren kosten

Benieuwd naar de kosten om een gevel te laten isoleren? Die hangen sterk af van de grootte van de gevel, al is het wel mogelijk om daarvoor een richtprijs af te geven. Bovendien kunt u mogelijk gebruik maken van de subsidieregeling woningisolatie. De btw daalt dan van 21% naar 6%, waardoor de kosten netto een stuk lager uit zullen vallen.

Gemiddeld duurt het langer dan 10 jaar om de kosten van gevelisolatie terug te verdienen Vai de lagere energierekening. Uiteraard hangt de precieze terugverdientijd van de kosten af van de manier waarop u stookt. Gemiddeld genomen kost het zo’n €130 – €150 per vierkante meter om de gevelisolatie aan te brengen. Dit levert een isolatiewaarde van 4 op, waardoor er sprake is van ‘zeer goede isolatie’. Dat bespaart vervolgens €7 per vierkante meter per jaar aan stookkosten. Op die manier zijn de kosten om de gevel te isoleren op termijn terug te verdienen, al gaan daar een aantal jaren overheen.

Let op: houd er rekening mee dat het niet zomaar automatisch is toegestaan om gevelisolatie aan de buitenkant aan te brengen. Het is bij rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen, monumentale panden en beschermende stads- en dorpsgezichten niet automatisch toegestaan om het aanzien van de gevel te veranderen. Dit geldt vooral voor de voorgevel, het is vaak minder problematisch om iets aan de andere gevels te doen. Vraag hier naar bij het aanvragen van de gratis offerte om de gevel te isoleren, zodat de specialist u op de hoogte kan brengen van de verplichting(en) tot eventuele vergunningen.

 

Offerte gevel isoleren

Wilt u een offerte aanvragen om de gevel te isoleren? U kunt de bovenstaande informatie gebruiken om op een concrete wijze te vragen naar de isolatiewaarde die u kunt verwachten en het type isolatie dat de specialist zal gebruiken. Dat zijn belangrijke elementen die meer vertellen over de wijze waarop u daar gebruik van kunt maken en de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Het is uiteraard verstandig om de specialist in de gratis offerte voor de gevelisolatie ook alvast te vragen naar de verwachte terugverdientijd. Op die manier krijgt u een goed beeld van de mogelijkheid om de gevel te isoleren. Het levert de meest waardevolle informatie op, aan de hand waarvan u een keuze kunt maken voor deze investering. Door meerdere gratis offertes voor het isoleren van de gevel met elkaar te vergelijken kunt u zelf nagaan welke vakman u daar het best mee van dienst kan zijn.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas.

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% voor schilderwerken aan uw woning. En dat geldt niet alleen op de arbeidskosten maar ook op het materiaal! Voorwaarde is dat uw woning minimaal 2 jaar oud moet zijn.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorswerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 • Vloer-, gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in gevelisolatie ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer