Gratis Offertes Dakkapel Plaatsen

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE DAKKAPEL PLAATSEN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Dakkapel Plaatsen

Een gratis offerte aanvragen om een dakkapel te laten plaatsen? De kosten daarvan hangen uiteraard sterk af van het type dakkapel dat u wenst, maar er zijn meer factoren van invloed.

We zetten ze voor u op een rij, zodat u zelf goed na kunt gaan waar de kosten in gaan zitten en waar eventueel op te besparen valt.

Wilt u meer licht en ruimte in uw woning?

Plaats dan een dakkapel op uw woning

Bespaar op de kosten van zonwering door bij plaatsing dakkapel gelijk rolluiken of andere zonwering te regelen

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale dakkapel bedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Meer informatie over het plaatsen van een dakkapel

Dakkapel plaatsen

De plaatsing van een dakkapel biedt verschillende mogelijkheden, van een maatwerk opbouw op locatie tot de plaatsing van een prefab model rechtstreeks uit de fabriek. Dat laatste vormt over het algemeen de goedkoopste oplossing. De dakkapellen worden met meerdere modellen tegelijkertijd gemaakt, waarbij er in de fabriek ruimte bestaat om dit zoveel mogelijk te automatiseren.

Het grote voordeel is dat er minder kosten worden gemaakt, waardoor het lukt om de dakkapel voordeliger te plaatsen. Vooral op zoek naar een goedkope dakkapel voor op het dak? Dan vormt een prefab model de beste keuze. Uiteraard kunt u rekenen op uitstekende isolatie van het materiaal en een goede aansluiting op de rest van het dak. U zorgt er op een goedkope wijze voor dat u een dakkapel kunt laten plaatsen, zodat er in één klap meer ruimte ontstaat op zolder.

Plaatsing dakkapel

Plaatsing dakkapel

Soms is er een kraan nodig om een dakkapel te kunnen plaatsen

Soms is er een kraan nodig om een dakkapel te kunnen plaatsen

Dakkapel op maat

Aan de andere kant een dakkapel op maat laten maken en daarvoor op zoek naar een vakman? Het is mogelijk om de dakkapel op het dak op te bouwen of gebruik te maken van verschillende prefab onderdelen.

De kosten lopen hierdoor wat verder op, maar daar staat aan de andere kant tegenover dat er meer maatwerk mogelijk is.

Het is wat dat betreft de moeite waard om op voorhand na te gaan welke methode uw voorkeur heeft. Aan de hand daarvan kunt u een offerte aanvragen om een dakkapel te laten plaatsen, waarbij u rekening dient te houden met een aantal verschillende onderdelen voor de kosten.

Dakkapel plaatsen kosten

We zetten de verschillende kosten om een dakkapel te plaatsen op een rij, u dient rekening te houden met de volgende elementen:

 • Prijs van de dakkapel
 • Materialen afvoeren
 • Huren van een kraan
 • Kosten voor de montage
 • Voorrijkosten
 • Btw over alle kosten

Prijs + afvoer materiaal

Ten eerste dient u binnen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel rekening te houden met de prijs van de dakkapel zelf. Deze hangt zoals aangegeven sterk af van het verschil tussen een prefab of maatwerk model, afhankelijk van uw specifieke voorkeur. Vervolgens dient u kosten te betalen voor het afvoeren van bestaande materialen. De specialist zal een uitsnede in het dak maken en dient bijvoorbeeld de dakpannen af te voeren.

Tip: het is verstandig om een aantal dakpannen van goede kwaliteit te bewaren. Die kunnen uitkomst bieden op het moment dat er een keer een dakpan beschadigd raakt of wanneer er een aantal pannen van het dak waaien.

Kraanhuur + Montage

Het plaatsen van een dakkapel brengt vervolgens kosten met zich mee wanneer het nodig blijkt om een kraan te huren, bijvoorbeeld om boven op het dak te kunnen werken. De specialist gaat daar voor u aan de slag en zal montagekosten berekenen. Dit is het arbeidsloon, voor het daadwerkelijk opbouwen of aanbrengen van de dakkapel.

Het is uiteraard van belang dat dit goed gebeurt, omdat dit de fase in het proces is waarbij de vakman ervoor zorgt dat de dakkapel netjes aan het dak wordt bevestigd en er aandacht is voor het isoleren van het geheel.

Bijkomende kosten

Tenslotte is er sprake van enkele bijkomende kosten, waar u helaas niet onderuit kunt komen. Het gaat bij het plaatsen van een dakkapel bijvoorbeeld om de voorrijkosten die een vakman zal rekenen. In sommige gevallen is het mogelijk die te verrekenen met de kosten voor de dakkapel.

Die mogelijkheid bestaat er niet met betrekking tot de btw die u dient te betalen. De btw geldt als belasting over zal de dakkapel die u wilt bestellen als de arbeidskosten die de specialist dient te maken.

Vraag bij voorkeur om een uitsplitsing van de verschillende kosten in de offerte, zodat het goed na te gaan valt wat de vakmannen berekenen voor de diverse kosten om de dakkapel bij u te kunnen komen plaatsen.

Offerte dakkapel

Een offerte aanvragen voor een dakkapel en er daarmee voor zorgen dat u de ruimte in huis flink kunt vergroten? Een dakkapel zorgt op zolder voor meer ruimte, waardoor u daarmee tevens een investering kunt doen in de waarde van uw huis.

Dat neemt niet weg dat het verstandig is om kritisch te kijken naar de offerte die u ontvangt, bijvoorbeeld door de verschillende bovenstaande kosten tussen de diverse vakmannen goed met elkaar te vergelijken.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

 • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het plaatsen van een dakkapel ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer