Gratis Offertes Dak Isoleren

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE DAK ISOLEREN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Dak Isoleren ontvangen?

Warme lucht stijgt en het warmteverlies via een niet-geïsoleerd dak van een woning of bedrijfpand is enorm zoals in bijgaande thermografische foto duidelijk wordt. Het isoleren van het dak heeft vaak veel effect op energieverbruik en behaaglijkheid. Zowel platte als hellende daken kunnen uitstekend geïsoleerd worden.

Veel warmteverlies wegens niet-geïsoleerd dak

Isoleren van binnen of buitenkant dak met verschillende isolatiematerialen

Een energiezuinige en behaaglijke woning als gevolg

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale isolatiebedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019

Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.

Wees er snel bij, want op=op

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

Het dak isoleren

Het dak isoleren en benieuwd of u dat eventueel zelf kunt? Experts raden af om een plat dak of een dakkapel te isoleren, aangezien daar specialistische kennis bij komt kijken.

Het is gemakkelijker om een schuin dak te isoleren, al is het ook in dat geval van groot belang dat u goed op de hoogte bent van waar u aan werkt. Een verkeerde isolatie van een (plat) dak kan gemakkelijk leiden tot vocht in het dak, rottend hout en schimmel.

Let op: ben je huurder? Je kunt in overleg met de verhuurder het dak isoleren. Dat kan aanzienlijk schelen in de energiekosten, waardoor de huur (op termijn) mogelijk omlaag kan.

Offerte dak isoleren | binnenkant schuin dak isoleren

Meer informatie over het isoleren van daken

Diverse soorten isolatiemateriaal

Dakisolatiemethodes en vocht

Er bestaan verschillende methoden om het dak te isoleren. Het type dakisolatie dat het best aansluit bij uw situatie hangt bijvoorbeeld af van de materialen die u kiest en de dikte daarvan. Dit heeft vervolgens invloed op de besparing op het energieverbruik.

Des te beter u de woning weet te isoleren, des te lager de energierekening uit zal vallen om de gemaakte investering weer terug te verdienen. Het is bij het isoleren van het dak onder andere van belang dat het vocht nog wel weg kan. Isolatie voorkomt dat warme lucht gemakkelijk kan ontsnappen.

Indien ook vocht niet meer naar buiten kan zal het hout gaan rotten. Gebruikt u aan de buitenkant een dampremmende laag ter isolatie van het dak? Dan is het van belang om aan de binnenzijde gebruik te maken van klimaatfolie. Dit geeft goed aan dat het van belang is om goed na te gaan hoe het dak in elkaar zit. Is er sprake van folie in het dak dat vocht tegenhoudt of ligt er folie onder de dakpannen? Een specialist zal het dak altijd inspecteren en op basis daarvan een offerte uitbrengen. Op die manier is goed duidelijk hoe het dak eruit ziet en welke methode het best geschikt is om het dak te isoleren.

Wat kost het isoleren van een dak ongeveer?

De kosten van het isoleren van daken nader bekeken

Benieuwd naar de kosten om het dak te isoleren? De kosten hangen uiteraard af van de grootte van het dak. Voor een gemiddeld dak met 75 vierkante meter oppervlak (schuin) bedragen de kosten iets meer dan €5.000. Er is dan sprake van zo’n €1.000 – €1.500 aan materiaalkosten, de rest geldt voor het arbeidsloon om de isolatie vakkundig aan te kunnen brengen. Houd er rekening mee dat de kosten van dakisolatie tevens kunnen afhangen van de isolatiewaarde die daarmee bereikt wordt. U kunt zich richten op een minimale isolatiewaarde van 4 (Rc = 4).

Dit zal waarschijnlijk betekenen dat het materiaal 13cm dik dient te zijn. De extra kosten zijn relatief beperkt, terwijl het aan de andere kant een veel betere isolatie op zal leveren en helpt de energierekening verder te drukken. Is het dak al eens geïsoleerd? Dan is het verstandig om na te gaan of dit wellicht nog beter kan.

Er zijn verbeterde materialen beschikbaar om een extra laag aan te brengen of de bestaande laag zelfs helemaal te vervangen. De kosten hiervoor kunnen lager liggen dan voor compleet nieuwe dakisolatie. Daarnaast zijn er handige systemen beschikbaar die het gemakkelijker maken om het isolatiemateriaal aan te brengen.

Offerte dak isoleren

U kunt een gratis offerte aanvragen om het dak te laten isoleren, zodat u een goed beeld krijgt van de kosten daarvoor. Kijk kritisch naar de methode die de specialist voorstelt en de gebruikte materialen. Hoe dik is het isolatiemateriaal en welke isolatiewaarde zal dit opleveren?

Het zijn belangrijke vragen die u helpen het dak op een goede manier te isoleren, zodat u de kans heeft om de energierekening daadwerkelijk omlaag te brengen. Voordat een specialist een definitieve offerte kan uitbrengen zal er een inspectie van het dak nodig zijn of kunt u zelf aangeven hoe de materialen eruit zien.

De isolatie dient te worden afgestemd op de materialen die er al in het dak zitten, bijvoorbeeld om na te gaan of het van belang is om gebruik te maken van klimaatfolie.

De gratis offerte voor het dak isoleren kan uiteraard wel alvast een indicatie opleveren. Het is daarom verstandig om online een offerte voor dakisolatie aan te vragen, zodat u alvast weet waar u qua kosten en mogelijkheden aan toe bent.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. 

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Er geldt een permanent laag btw tarief van 9% in plaats van 21% voor schilderwerken aan uw woning. En dat geldt niet alleen op de arbeidskosten maar ook op het materiaal! Voorwaarde is dat uw woning minimaal 2 jaar oud moet zijn.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorswerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 • Vloer-, gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
 • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
 • Ramen/deuren/kozijnen
 • Warmteterugwinsysteem
 • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
 • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het laten isoleren van uw dak ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer