Gratis Offertes Asbest Verwijderen

Snel en eenvoudig offertes aanvragen, vergelijken en 100% zeker geld besparen

GRATIS OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN

Vul het onderstaande formulier in, klik op verzenden en ontvang gratis offertes (volkomen vrijblijvend)

Gratis offertes ontvangen ? Vul dan bovenstaand formulier in en vraag gratis en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aan bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratis Offerte Asbest Verwijderen

Een gratis offerte aanvragen om asbest te laten verwijderen? Verschillende gespecialiseerde bedrijven kunnen u daar goed mee van dienst zijn. Houd er echter rekening mee dat het niet automatisch nodig is om asbest te laten verwijderen.

Indien er asbest in materiaal zit maar daar verder niets mee gebeurt is het niet altijd nodig om hier wat aan te laten doen. Het is daarom verstandig om allereerst goed te kijken naar het type asbest waar u mee te maken heeft.

Huurt u een woning? Dan is het bovendien verstandig om de verhuurder erop aan te spreken wanneer er sprake is van asbest, hij of zij is namelijk verantwoordelijk voor het verwijderen daarvan.

Heeft u asbesthoudend materiaal in uw woning of bedrijf?

En wilt u asbest laten verwijderen?

Er zijn nu subsidie mogelijkheden voor asbestverwijdering

Op deze pagina leest u daar meer over, kunt u indicatieve kosten bekijken, maar bovenal eenvoudig via het hiernaast staande aanvraagformulier een aanvraag doen bij regionale asbest verwijderingsbedrijven. U ontvangt dan tot maximaal 6 offertes welke u op uw gemak kunt vergelijken en waaruit u eventueel een keuze kunt maken.

Asbest verwijderen

Benieuwd of u het asbest dient te laten verwijderen? We onderscheiden 2 verschillende soorten asbest:

  • Hechtgebonden asbest
  • Losgebonden asbest

Hechtgebonden asbest

In dit geval is het niet meteen nodig om het asbest te laten verwijderen. De asbestvezels zitten dan nog stevig vast in het materiaal, waardoor er weinig risico bestaat. Indien het asbest in goede staat verkeert en u het niet bewerkt levert het geen direct gevaar op voor de gezondheid.

Asbestdak verboden vanaf 2024 | offerte asbest verwijderen

Asbestdak verboden vanaf 2024

Losgebonden asbest

Is er sprake van asbest dat niet (langer) vast zit aan het materiaal? We spreken van losgebonden asbest, dat een stuk gevaarlijker kan zijn. De vezels kunnen gemakkelijker loskomen, waardoor het risico voor de gezondheid een stuk groter is. Het is in dit geval wel van belang om asbest te laten verwijderen.

In sommige gevallen kunt u zelf asbest verwijderen. Dat mag echter alleen indien er geen risico bestaat dat u het materiaal beschadigt, omdat er dan vezels vrij zouden kunnen komen. Zit er asbest in een vensterbank die met schroeven vast zit? In dat geval is het mogelijk om die zelf te verwijderen. Houd er rekening mee dat u maximaal 35 vierkante meter aan asbesthoudend materiaal mag verwijderen. Boven die hoeveelheid dient u daarvoor een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Meer informatie over het verwijderen van asbest

In sommige gevallen kunt u asbest zelf verwijder

In sommige gevallen kunt u asbest zelf verwijderen

Let op: verwijdert u zelf asbest of laat u dat doen? Het is dan verplicht om een sloopmelding te doen bij de gemeente. De gemeente zal u vertellen welke voorzorgsmaatregelen u dient te nemen en waar u het materiaal kunt laten.

Asbest verwijderen kosten

Benieuwd naar de kosten van het asbest verwijderen? Dit hangt uiteraard af van de hoeveelheid materiaal waar het om gaat. Sinds 1 januari 2016 hoeft u de kosten voor het verwijderen van asbest uit daken in ieder geval niet meer helemaal zelf te betalen. Er is sprake van een subsidie, waardoor u dit op een financieel aantrekkelijke wijze kunt laten doen.

Houd er rekening mee dat u de kosten voor het verwijderen van asbest op andere plaatsen in en rond de woning wel gewoon zelf dient te betalen. Daarvoor bestaat geen subsidie. Heeft u een uitkering? In dat geval is het bij de gemeente mogelijk om daarvoor bijzondere bijstand aan te vragen, zodat u de kosten toch niet volledig zelf hoeft te dragen.

De kosten voor het verwijderen van asbest zijn vervolgens afhankelijk van de gecertificeerde onderneming die u daarvoor inschakelt. Zij dienen aan een certificaat te voldoen, waarmee ze aangeven dat ze beschikken over de expertise, ervaring en middelen om het asbest op een veilige manier te verwijderen. Zodra de vezels loskomen is er sprake van een potentieel gevaarlijke situatie, vandaar dat het van belang is dat dit op een degelijke manier gebeurt.

Benieuwd wie de kosten voor het asbest verwijderen dienen te betalen na de verkoop van een huis? Indien u na de aankoop ontdekt dat er asbest aanwezig is bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen daarvan en dient u dus ook de kosten daarvoor te betalen. Het is daarom verstandig om op voorhand een bouwkundige keuring te laten doen en daarnaast een check op asbest te laten uitvoeren. Op die manier kunt u daar al een vroeg stadium van op de hoogte raken, zodat u het mee kunt nemen in de onderhandelingen. Zodra u de woning heeft gekocht dient u zelf de kosten voor het verwijderen van asbest te verwijderen, het is niet meer mogelijk om de verkoper daar nog op aan te spreken.

Offerte asbest verwijderen

Een gratis offerte aanvragen om asbest te laten verwijderen, zodat u goed weet waar u aan toe bent? Houd er rekening mee dat er een verschil bestaat tussen een controle of er asbest aanwezig is en het daadwerkelijk verwijderen daarvan. U kunt de gecertificeerde bedrijven hiervoor een gratis offerte vragen op te maken. Aan de hand daarvan kunt u beoordelen wie u daar het best en op een veilige wijze mee van dienst kan zijn, zodat u het asbest kunt laten verwijderen en afvoeren.

Isolatiespecialist

Subsidies & Leningen

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste subsidies & leningen in de isolatie, bouw en verbouwbranches.
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag BTW-tarief op arbeidsloon

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.

Subsidieregeling Laag BTW Tarief stukadoorswerk

Het stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

GreenLoans Lening

Een GreenLoans lening is specifiek bedoeld als financiering van het verduurzamen van de woning, met name ten behoeve van energieopwekkende systemen als zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, micro WKK/HRe ketel en windturbines. De looptijd is minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar.

GreenLoans EcoLening

Een GreenLoansEco lening is specifiek bedoeld voor financiering van:

 

  • Vloer-,gevel- en dakisolatie (Rc waarde groter of gelijk aan 3,5 m2K/W)
  • Spouwmuurisolatie (Rc-waarde groter of gelijk aan 1,3 m2K/W)
  • Ramen/deuren/kozijnen
  • Warmteterugwinsysteem
  • HR-ketel (minimaal rendement van 120% bovenwaarde)
  • Gelijkstroompompen en ventilatoren

Het leningbedrag ligt tussen de € 2.500 en € 5.000.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een duurzame lening met een looptijd van maximaal 10 jaar en een (hele) lage rente. Een groot deel van de kosten van de lening wordt al gedekt door de maandelijkse besparing op energiekosten. De lening kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld asbestsanering, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, HR ketel, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Heeft u interesse in het verwijderen van asbest ?

Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via gratisoffertesontvangen.nl kunt u geheel gratis en zonder enige verplichting in 1 eenvoudige stap 1 tot 6 offertes aanvragen bij bedrijven in uw eigen regio.

Gratisoffertesaanvragen.nl, powered by Isoleads BV

Gratisoffertesontvangen.nl is onderdeel van Isoleads BV, een gerenommeerd internetbedrijf dat tientallen informatieve websites beheert en contacten onderhoudt met honderden bedrijven in geheel Nederland, zodat u zeker weet dat uw aanvragen beantwoord worden.

Isoleads logo
Team gratisoffertesontvangen.nl
© Gratisoffertesontvangen.nl – Eenvoudig en snel offertes aanvragen in geheel Nederland bij betrouwbare partners – Gratis & Vrijblijvend – Privacy – Disclaimer